УЖАС КОД ПРЊАВОРА: Старица ИЗГОРЕЛА надомак куће, ватрогасци и хитна помоћ затекли ЈЕЗИВ ПРИЗОР!(ФОТО)

Н. ЂУРИЋ

30. 07. 2020. у 17:20

УЖАС КОД ПРЊАВОРА: Старица ИЗГОРЕЛА надомак куће, ватрогасци и хитна помоћ затекли ЈЕЗИВ ПРИЗОР!(ФОТО)

Фото: Н. Ђурић

ПРЊАВОРСКА полиција истражује под којим околностима се, данас нешто после 10 часова, у ватрену буктињу претворило тело 86-годишње Васиљке Лепир, од чијих опекотина је убрзо преминула.

Истрага је у току, а како „Новости“ незванично сазнају, старицу је живота коштала покошена трава претворена у ватрену стихију, коју је она сама потпалила. Упркос брзој интервенцији прњаворских ватрогасаца и медицинара, буквално је подлегла на прагу Хитне помоћи Дома здравља у Прњавору.

Трагедија се догодила у овдашњем селу Горња Мравица, у њиви надомак куће старице.

- Један од комшија, који је касније и алармирао ватрогасце, уочио је старицу како пали траву. Око пола сата касније запазио је на њиви велики дим и ватру, у којем лежало беспомоћно тело жене. Очито из бојазни да да јој не захвати свега педесетак корака близу кућу, очито је да се очајна старица ухватила у неравноправни коштац са ватром. Недалеко од ње пронађена је мања посуда за воду. Највероватније је да се старица спотакла, односно посрнула, и убрзо нашла на земљи у средишту ватре и димне завесе - казује извор „Новости“ упућен у ову несрећу.

Убрзо су пристигли ватрогасци и кола Хитне помоћи Дома здравља Прњавор. Призор је био ужасан. Практично, ватра једино није била захватила бочни део ноге на којем је лежећи пронађена.

Мада је по самом доласку ватрогасаца и медицинског особаља још давале знаке живота, како незванично сазнајемо, старица је издахнула у колима пред самим вратима Хитне помоћи прњаворског Дома здравља.

Фото: Н. Ђурић

Место на коме је нађено тело изгореле старице

ШИБИЦОМ УГАСИЛА СЕБИ ЖИВОТ

МАДА на средини девете деценије живота, како сазнајемо, Васиљке Лепир је важила за изузетно крепку и вредну жену. Живела је сам у кући, али су је често посећивали и помагали јој њених двоје деце, као и друга многобројна родбина.

-Увек је нешто радила. Истовремено је упозоравана да се пази, нарочито да ништа не пали у ове врућине, поготово на данашњу Огњену Марију, када по народном веровању треба избегавати и паљене шибице. А, као да је неки враг терао и када хоће зло, десило се све супротно. Испоставило се да је паљењем шибице, односно траве, сама себи угасила живот. Сви смо у шоку, и неизмерно нам је жао те честите и вредне жене. Баш на празник свете великомученице, наша Васиљке оде као великомученица-причају, за „Новости“, ожалошћени познаници несрећне старице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)