"ТРОЈЕРУЧИЦА" ПРОСЛАВИЛА КРСНУ СЛАВУ: Честитке начелника Угљевика (ФОТО)

В.М.

25. 07. 2020. у 12:11

ДОБРОТВОРНА организација Епархије зворничко-тузланске „Тројеручица" обележила је данас крсну славу Икону Пресвете Богородице Тројеручице служењем свете литургије и ломљењем славског колача у бијељинском храму Светог Ђорђа.

ТРОЈЕРУЧИЦА ПРОСЛАВИЛА КРСНУ СЛАВУ: Честитке начелника Угљевика (ФОТО)

Фото: В.Митрић

Председник ове организације ђакон Велислав Мишура честитао је свим члановима крсну славу и заштитницу и покровитељицу.

- Слава је прилика да се окупимо са свима који су помогли нашем раду, и да подијелимо сва искуства из претходног периода и да покажемо да су сва средства која су донирала усмјерена према онима којима су намјењена и најпотребнија - рекао је новинарима Мишура.

Он је додао да је „Тројеручица" основана 2018 године благословом Његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија.

- Делујемо на територији целе Епархије зворничко-тузланске, на принципу деловање по намесништвима, а свако намесништво има пододбор а чаланови су сви епархијски свештеници и сви који желе да се укључе у наш рад - додао је Мишура.

Фото: В.Митрић

 

Кум славе је начелник Угљевика Василије Перић који је честитавши славу свим члановима оценио добар однос општине Угљевик са „Тројеручицом" и истакао да су они пример како и на који начин се може помоћи онима којима је помоћ најпотребнија.

Перић је нагласио да је потреба свих да помажу људима који се нађу у одређеним проблемима а да управо то чланови „Тројеручице" увијек чине и да је зато вема важна њихова улога у друштву.

- Посебно је важно јер чланови ове хуманитарне организације помажу свима онима којима је помоћ потребна, вишечлане породице, социјално-угрожене, расељеним лицима, подизању наталитета, као и све оне који су дали одређен допринос у стварању Републике Српске који се тренутно или дугорочно нађу у одређеним финансијским проблемима - рекао је Перић и најавио још већу подршку општине Угљевик овој хуманитарној организацији у наредном периоду.

Фото: В.Митрић

 

Добротворна организација Епархије зворничко-тузланске „Тројеручица" постоји већ двије године са циљевима да континуирано помаже вишечлане породице које живе на рубу егзистенције и омогућује дјечијем нараштају нормалнији живот, подиже друштвену свијест о потреби помоћи породицама у превазилажењу сиромаштва, подизању наталитета, превазилажењу бијеле куге, смањењу исељавања младе образоване популације из земље кроз ангажовање младих и стицања искустава кроз волонтерски рад у оквиру друштвено корисних акција, доприноси побољшању услова живота избегличке популације, интерно расељених, прогнаних лица, као и очување националног идентитета кроз организовање наменских семинара и предавања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)