ДРАМА У ДЕРВЕНТИ: Полицајци са дрвета спасили мушкарца спремног на самоубилачки скок са омчом око врата

Novosti online

16. 07. 2020. у 16:23

ПАТРОЛА дервентских полицајаца спасила је живот 38-годишњем Д.Ј. из тог града, који је покушао да изврши самоубиство вешањем.

ДРАМА У ДЕРВЕНТИ: Полицајци са дрвета спасили мушкарца спремног на самоубилачки скок са омчом око врата

Фото: Depositphotos

У спашавању је учествовало чак шест полицајаца, а очајни човек је буквално скинут са гране дрвета, са већ намакнутих конопцем око врата.

До несвакидашње драме је дошло у среду око 23,45, у Улици 1. маја. Како „Новости“ сазнају, сат пре, отац је пријавио Полицијској станици Дервента да му се син удаљио из стана са поруком „да се неће више враћати“. Отац је изразио зебњу да син има намеру да се убије.

- Одмах по пријави полицијски службеници кренули су у обилазак терена у циљу проналаска наведеног лица. Убрзо је Полицијска станица запримила анонимну пријаву да је у улици 1. маја у Дервенти уочено наведено лице и да у руци има конопац, те да највероватније има намјеру да се самоповреди. Полицијски службеници су се одмах упутили на наведену локацију приликом чега су уочили наведено лице на стаблу, након чега су му опрезно пришли задржали га рукама у положају да се не може намјерно ослободити од гране за коју се држало, те ослободили крај конопца који је био везан око врата, а затим га безбједно спустили на тло-наведено је данас из Полицијске управе Добој.

Извор „Новости“ наводи да је живот 38-годишњаку буквално висио о концу. Полиција га је затекла са рукама и ногама на гранама, на једној је био везан крај конопца, а други њему око врата.

-Са омчом око врата спремао се на смртоносни скок. Од трагедије је недостајао само трен да се спусти. Срећна је околност да се на месту драме нашао довољан број полицајаца који су га прдржавајући за тело, успели да одвежу конопац и безбедно га спусте на земљу. Човек је читаво време хистерично плакао и говорио како „то више не може да издржи и живи“-прича наш извор.

Полицајци су потом Д.Ј. службеним возилом превезли у Дом здрабља Дервента, одакле је пребачен у добојску болницу, где је задржан на лечењу.

ОДВАЖНИ ПРОФЕСИОНАЛЦИ

ПОЛИЦИЈСКА управа Добој се јавно захвалила грађанима на сарадњи током сноћње акције спашавања.

-У акцији спашавања учествовали су полицијски службеници Дарко Тошић, Зоран Ковачевић, Бранко Пашић, Владимир Кнежевић, полицијски приправник Марко Ковачевић, и шеф смене Славиша Вујасиновић-навела нам је Драгана Керкез, портпаролка ПУ Добој.

Ово је, иначе, само један од случајева последњих година где су одважни дервентски полицајци својом професионалношћу успели да спасу животе суграђана који су се одлучили да са овог света оду, како смо писали, махом, скоком са градских мостова у реку или у бунар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)