ЦВИЈАНОВИЋ: Станари пример успешне локалне заједнице

С.М.

уторак, 14. 07. 2020. у 18:42

ЦВИЈАНОВИЋ: Станари пример успешне локалне заједнице

Фото: Срна

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас да су Станари пример успешне локалне заједнице и најавила даљу подршку за реализацију њихових стратешких пројеката.

- Поносна сам шта смо све успели да урадимо у нешто више од пет година и срећна што сам била на челу Владе када смо доносили одлуке о томе да се формира ова општина, изјавила је Цвијановићева прилико обиласк аопштине са начелником Душаном Панићем и посланикомГораном Јеринићем.

Она је навела да се, након формирања ове најмлађе локалне заједнице у Српској, кренуло са много проблема, што је укључивало раздруживање са градом Добој и оснивање служби, али данас Станари делују као лепо уређена мала локална заједница која има велике користи од тога што се налази у близини ауто-пута.

- Огроман допринос развоју даје и велики привредни субјект Рудник и Термоелектрана “Станари” који запошљава значајан број људи, више од 800 радника, изјавила је Цвијановићева током посете индустријској зони Драгаловци у Станарима.

Фото: Срна

Председница РС обишла и градилишта у општини Станари

Председник Српске је истакла да подржава иницијативу локалне заједнице - начелника Душана Панића, посланика у Народној скупштини Српске Горана Јеринића, одборника и свих који су допринели да се прављењем оваквих пословних зона проширује капацитет за ново запошљавање и инвеститори.

Начелник општине Душан Панић истакао је да је локална власт од оснивања реализовала велики број капиталних пројеката уз обезбјеђивање додатних права њеним грађанима, те да су грађани поносни на своју општину.

Он је изразио наду да ће републичке власти подржати капиталне пројекте у овој локалној заједници од којих је издвојио локални водовод и градњу регионалног пута Тедин Хан-Криж, поддионица Зеленковићи-Доњи Витковци, у дужини од 8,2 километра.

Панић је навео да је пословна зона у Драгаловцима јединствена јер је изграђена из локалних средстава, да су за сада интерес за улагање показала три инвеститора, али да је конкретизацију нарушила епидемија вирус корона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)