СЕВАЛЕ И ПЕСНИЦЕ:Физички обрачун адвоката током судског увиђаја у Драгочају код Бањалуке

О.Матавуљ

уторак, 14. 07. 2020. у 08:43 >> 01:50

СЕВАЛЕ И ПЕСНИЦЕ:Физички обрачун адвоката током судског увиђаја у Драгочају код Бањалуке

Фото О.Матавуљ

Пилиповић ухапшен и биће поднета кривична пријава

БАЊАЛУЧКИ адвокати Милан Романић и Јово Пилиповић физички су се сукобили током судског увиђаја у Драгочају, а у обрачун се умешао Јовин син Душко Пилиповић, који је напао Романића и више пута га изударао по глави, због чега је ухапшен.

Све се одиграло минулог викенда током судског увиђаја у вези са наводном узурпацијом земљишта од стране Јадранка Пилиповића на штету Ивана Комљеновића, којег заступа Романић.

- Дошло је до гурања између Романића и Јове Пилиповића, који је пао на земљу. Затим је Душко Пилиповић скочио на Романића и задао му више удараца по глави, услед чега је овај пао и задобио телесне повреде - наводе у полицији.

Душко је ухапшен и полиција ће против њега поднети кривичну пријаву Тужилаштву за насилничко понашање. С друге стране, против Јове Пилиповића и Романића биће поднесен захтев за покретање прекршајног поступка надлежном суду због почињеног прекршаја туча и физички напад.

КОМОРА: НЕДОПУСТИВО ПОНАШАЊЕ

ПРЕДСЕДНИК бањалучке Адвокатске коморе Дарко Кременовић каже да нема званичних сазнања о сукобу међу адвокатима, јер Комора о томе није обавештена.Не улазећи у конкретан случај, сматрам да је апсолутно недопустиво да се адвокати тако понашају - рекао је Кременовић.

Милан Романић, за "Новости" каже да се није тукао, већ да је био жртва напада. Тврди да је тачно да су се Јово и он "погурали", а да су на њега потом насрнули Душко Пилиповић и још две особе, за које мисли да су његови синови.

- То је човек од 150 килограма и изгледа попут кечера. Није ми јасно шта ће тај човек на судском увиђају, на који је дошао го до паса. Јово и ја смо се погурали, а онда ме тај Душко напао, заједно са још две особе - прича Романић.

Он каже да је срећа што се ту затекао један комшија, који га је спасао.

- Душко је дохватио камен, с намером да ме изудара по глави, али га је тај комшија спречио и скинуо с мене. Очекујем да ће тужилаштво одрадити свој посао и наравно да ћу, након кривичног поступка, тражити одштету - каже Романић.

Појашњава да се ту ради о вишегодишњем спору који његов клијент има с Пилиповићима, за које тврди да не говоре истину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)