МИЛЕ ЈЕ ЗАПАЛИО ШИКАРУ И УМРО: Издало га срце док је гасио ватру надомак куће

Новости онлине

12. 07. 2020. у 18:19

МИЛЕ ЈЕ ЗАПАЛИО ШИКАРУ И УМРО: Издало га срце док је гасио ватру надомак куће

Фото: Н. Ђурић

У ПРЊАВОРУ је сахрањен 79-годишњи Миле Коруга, који је изгубио живот под несвакидашњим околностима - гасећи ватром захваћено шибље које је сам запалио надомак своје куће у Бабановцима, код Прњавора.

Како „Новости“ незванично сазнају Коругу је док је гасио ватру издало срце.

- Ватра је почела да се шири, а Миле је успео само да у шикару која се претварала у буктињу саспе канту воде и потом, наочиглед двојице комшија који су му помагали у гашењу, беспомоћно сруши. Плануло шибље, које је од куће делио само пут, било је удаљено свега десетак метара. Да ли топлотни талас, превелико узбуђење због опасности да ватра захвати и кућу, или шта већ, проузроковали су да се Миле изненада сруши као покошен - прича наш извор упућен у овај догађај.

У први мах, према тврдњама присутних, посумњало се да је реч о евентуалном уједу змије или неког инскета. Све дилеме су, међутим, отклоњене брзим, уз ватрогасце, доласком кола хитне помоћи.

Незванично сазнајемо да је мртвозорник прњаворског Дома здравља констатовао смрт на лицу места услед изненадног застоја срца.

- Миле је важио за изузетно доброг комшију због чега смо га често једноставно ословљавали са „људино“. Услед ратних дешавања, у Прњавор је избегао из Бихаћа, где је у Бабановцима подигао леп дом, у ком је проводио пензионерске дане. Био је нарушеног здравља, након што је недавно преживео срчан удар, овај нажалост није - причају комшије.

Фото: Н. Ђурић

Место несреће

Миле Коруга је сахрањен у Градском гробљу у Прњавору, а иза њега су остали супруга, три кћерке, брат као и остала многобројна родбина и пријатељи.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)