МУКЕ ЖИТЕЉА СЕЛА ЗАТУРЕНОГ ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И БиХ: Не могу ни на посао, да дигну паре, нити код лекаран

А. РОВЧАНИН

петак, 10. 07. 2020. у 17:00

МУКЕ ЖИТЕЉА СЕЛА ЗАТУРЕНОГ ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И БиХ: Не могу ни на посао, да дигну паре, нити код лекаран

Фото: А. Ровчанин

ЗБОГ тога што територијално и административно припада општини Рудо у БиХ, а много је ближе Прибоју, па већина мештана има српско државаљанство, а самим тим и здравствене картоне у Дому здравља града на Лиму, село Мокронози се може дефинисати и као ововремени "чардак ни на небу, ни на земљи"!

- Ми смо животе везали за Србију, где зарађујемо кору хлеба и лечимо се, а сада не можемо нигде, ни по намирнице, које нам нико други не може да донесе - вели мештанин Радоје Богдановић.

У Мокронозима, притом, велики број житеља чине стари и болесни, па су многи људи уплашени да, ако у пандемији дође до више смртних случајева, покојнике неће моћи да сахране по свим обичајима...

- У Прибоју примамо пензију, имамо право на лечење, купујемо храну за себе и стоку, али нам не дају - очајан је Милосав Милановић којег од граничног пункта са Србијом дели само пола километра, а од Рудог чак 30.

Млађи становници, међу којима је и Мика Радовић, раде у Прибоју и стрепе да ће сада остати без посла, а тако и јединог извора прихода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)