СКАНДАЛ! Након претњи да ће укинути Републику Српску, Хелез се сликао са пушком (ФОТО)

Novosti online

14. 06. 2024. у 18:42

МИНИСТАР одбране БиХ Зукан Хелез данас је био у посети компанији наменске индустрије Игман у Коњицу где се сликао са пушком у рукама, након позива на распарчавање Републике Српске и укидање њеног назива.

СКАНДАЛ! Након претњи да ће укинути Републику Српску, Хелез се сликао са пушком (ФОТО)

Фото: Фејсбук

– Посетом Игману д.д. Коњиц заокружио сам обилазак свих творница наменске индустрије у Босни и Херцеговини. Приликом посете разговарао сам са руководством фирме, обишао производне погоне и разговарао са радницима фирме те се из прве руке упознао са стањем у овој фирми и плановима за наредни период – истакао је Хелез у објави на друштвеним мрежама.

– Игман д.д. Коњиц је, наводи даље, „тренутно лидер наменске индустрије у БиХ, а квалитетом свога производа, муниције и чаура, лидери су у Европи и међу најбољим у свету.

Тренутно упошљавају 1430 радника те су у процесу константног запошљавања. Поред повећања броја запослених, сталан је и раст примања радника.

Такође, Игман д.д. Коњиц је уложио значајна средства у аутоматизацију и нове технологије у производњи, чиме се константно побољшавају услови за рад у овој компанији – истакао је Хелез, који је пдвукао да је посебно поносан јер су у Игману д.д. Коњиц у потпуности развили производњу пушке. Ова пушка је 100 % домаћи производ.

– У овом изазовном и непредвидивом времену морамо имати јаке властите фабрике наменске индустрије, морамо сачувати и унапредити сваку фирму и те сачувати свако радно место у њој – поручио је Хелез.

Он се јуче "истакао" скадналозним изјавама против Републике Српске када је позвао на њено распарчавање и укидање њеног назива.

- Пре ће се укинути Република Српска, него променити име Сребреница - рекао је Хелез и изнео предлог да се укину ентитети БиХ, да се од Српске направе два кантона, а да се назив Република Српска укине у потпуности.

- Уместо да ми поднесемо апелацију Уједињеним народима и кажемо да се Република Српска више тако не може звати, при чему не говорим ништа против народа који живи тамо, али она није само српска. Логичан след ствари након усвојене резолуције је то да ми тражимо, а није искључено да нећемо тражити - да се промени назив Републике Српске - изјавио је Зукан Хелез у интервјуу за ТВ Хајат коментаришући Свесрпски сабор одржан у Београду. Он је додао да никада неће доћи до цепања државе Босне и Херцеговине и да ако се то покуша - то је сукоб.

- Овде одговорно тврдим да се зна ко би у том сукобу, да народски кажем, извукао дебљи крај - запретио је Хелез. Казао је и да жели да укине оба енитета и да направи седам кантона, од Републике Српске, како је рекао, направити два кантона, а да се назив Република Српска укине у потпуности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ БЕСНА: Погинуо Дмитриј Адајев