ОТВОРЕНА ДЕВЕТА МЕЂУНАРОДНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА У ТРЕБИЊУ: “Коло” окупило неафирмисане уметнике из региона

Д.Цураћ

30. 05. 2024. у 06:15

ИЗЛОЖБОМ слика и цртежа Кристине Пирковић, под називом "Велики Креатор", у галерији Културног центра Требиње отворена је девета Међународна уметничка колонија "Коло".

ОТВОРЕНА ДЕВЕТА МЕЂУНАРОДНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА У ТРЕБИЊУ: “Коло” окупило неафирмисане уметнике из региона

Фото КЦ Требиње

Према речима Пирковићеве, у фокусу њеног рада је човек, а велика јој је част што је управо њена изложба отворила ову уметничку манифестацију.

- Оно што ме интересује је човек и та ситуација духовно-материјално, односно та два поларитета која се дешавају у сваком људском бићу. Пратим историју човечанства и цивилизације, занимају ме промене које се дешавају као последица нашег рада и правац у ком се крећемо - истакла је Пирковићева.

Један од учесника је  Маја Обрадовић, уметница из Београда, која је одушевљена Требињем.

- Оно што очекујем и што мислим да је битно јесу размене идеја. У свом раду ја истичем мушко-женске односе. Бавим се различитим техникама – рекла је Обрадовићева.

Хуманитарна изложба

У оквиру 9. Међународне уметничке колоније "Коло", чији су селектори Дражен Милић и Војислав Јовановић, у петак, 31. маја у 19 часова на платоу Музеја Херцеговине биће одржана хуманитарна изложба и аукција слика, а сав приход од продаје намењен је младој Требињки Светлани Кнежевић која болује од церебралне парализе.

Дражен Бошковић, заменик градоначелника Требиња, нагласио је да је ова уметничка колонија од великог значаја за културну понуду Требиња, у које се уметници радо враћају, али и долазе нови. Захвалио је организаторима колоније, као и Културном центру Требиње који је уступио свој галеријски простор, а који се „уздиже у једну од најзначајнијих установа културе у региону и на чије се конкурсе за излагање пријави више од стотину аутора“.

Уметничку колонију затвара изложба радова насталих током њеног трајања, а која ће бити отворена у галерији Културног центра Требиње 1. јуна у 20 часова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ПРЕКО НОЧИ САМ ОСТАО БЕЗ СВЕГА: Исповест Саше Поповића о тешком периоду живота