УЧЕНИЦИ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ "28. ЈУНИ" ИЗ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА ИЗРАДИЛИ АУДИО-БАЈКЕ: Важност књиге и читалаштва

М. РЕГОЈЕ

07. 06. 2023. у 08:35

УЧЕНИЦИ одељења I-3 Средње школе "28. јуни" из Источног Сарајева, који се образују за занимање техничар информационих технологија, са одељењским старешином проф. Марком Коњокрадом, својим пројектима и потезима у последњих годину дана промовисали су важност књиге и читања.

УЧЕНИЦИ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ 28. ЈУНИ ИЗ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА ИЗРАДИЛИ АУДИО-БАЈКЕ: Важност књиге и читалаштва

Приватна архива

- Они су у току школске године најпре израдили аудио-књигу са бајкама за наше најмлађе суграђане и поклонили је вртићу и Дечјем одељењу Матичне библиотеке а, упоредо с тим, пратећи наслове на степеницама у школском холу, сакупили управо књиге са тим насловима за школску библиотеку и тако их ставили на располагање нашим ученицима и професорима - поручили су из ове школе.

Додају да су ученици, поред тога што су били друштвено корисни, на најбољи начин промовисали важност књиге и читалаштва за све, а посебно за средњошколску популацију.

Из средње школе "28. јуни" подсећају да је ова активност посебно важна данас када модерна технологија и мобилни телефони све више теже да истисну традицију класичног читалаштва.

Оставили траг у школи

УЧЕНИЦИ овог одељења, осим што су обогатили полице школске библиотеке, својом занимљивом причом о важности књиге и читалаштва оставили су траг у овој школи.

- Свака генерација наших ученика нам је оставила неизбрисив траг, као круну њиховог школовања и нашег залагања у њихово образовање - поручују из Средње школе "28. јуни".

- Ова активност је веома важна, уколико имамо у виду да читањем развијамо наше менталне способности, обогаћујемо речник, ширимо знање, развијамо аналитичко мишљење и креативност - поручују средњошколци и подсећају да се читати може у парку, аутобусу, у школском холу...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ИСПОВЕСТ СВЕДОКА КРВОПРОЛИЋА У БАЊСКОЈ: Бојана Мијаиловића полицајци тзв. Косова стрељали у шуми