"ЧУВАЋЕМО НАСЛЕЂЕ НАШИХ ПРЕДАКА" У Бањалуци служен молебан за Косово и Метохију

Novosti online

04. 06. 2023. у 19:32

У ХРАМУ Христа Спаситеља у Бањалуци служен је молебан за Косово и Метохију, који су организовали овај храм и Удружење "Србско сабрање Баштионик", уз благослов епископа бањалучког Јефрема.

ЧУВАЋЕМО НАСЛЕЂЕ НАШИХ ПРЕДАКА У Бањалуци служен молебан за Косово и Метохију

Фото Д. Поздеровић

Председник "Србског сабрања Баштионик" Предраг Адамовић рекао је да Бањалука данас шаље изузетно важну и снажну поруку подршке браћи на Косову и Метохији.

- Упркос пљуску који се излио током кретања поворке са Трга Крајине ка Храму, неколико стотина студената бањалучког Универзитета и грађани Бањалуке су изашли да, уз песму и транспаренте подршке, кажу Србима на Косову и Метохији да нису сами - додао је Адамовић.

Он је истакао да се Косово и Метохија брани у Бањалуци, као што се Бањалука брани у Београду. Адамовић је додао да шаљу снажна порука свима који не мисле добро српском народу.

- Срби су мирољубив народ и не желе ништа што није њихово, али ће увек бранити оно што припада њима, њиховим прецима. Чуваћемо оно што је наслеђе наших предака, изнад свега нашу слободу када је реч о Косову и Метохији, али и када је реч о Републици Српској. Нема предаје! - поручио је Адамовић.

Студент Огњен Милекић, учесник данашње шетње подршке, рекао је да је потребно учинити много више, а то је да промени свако себе.

- Када Косово вратимо својим срцима, тада ћемо га вратити - рекао је Милекић.

Циљ данашњег скупа је, како наводе учесници, да се скрене пажња јавности на тешку ситуацију у којој се налази српски народ на Косову и Метохији.

Студенти су се након окупљања испред првог павиљона Студентског центра "Никола Тесла" упутили ка Тргу Крајине, где је одржан централни скуп подршке.

Литија подршке за српски народ на Косову и Метохији кретала се кроз централно шеталиште, Господску улицу те се упутила према Храму Христа Спаситеља, где је служен молебан за Србе на Косову и Метохији.

(СРНА)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ЈЕЛЕНА ЂОКОВИЋ ИСКРЕНА: Не могу да тврдим да смо ми пример успешног брака