СЕЋАЊЕ НА ЈУНАКЕ РОДА: Обележена 31. годишњица формирања Зворничке бригаде Војске Републике Српске

В. МИТРИЋ

04. 06. 2023. у 12:47

ЗВОРНИЧАНИ су поменом и полагањем цвећа на недавно комплетно преуређеном централном споменику обележили 31. годишњица формирања Зворничке бригаде Војске Републике Српске.

СЕЋАЊЕ НА ЈУНАКЕ РОДА: Обележена 31. годишњица формирања Зворничке бригаде Војске Републике Српске

фото:В.Митрић

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић је, у име града, одао почаст суграђанима и свима другима у саставу те јединице, који су животе дали за стварање Републике Српске и одбрану Зворника. Ово је била и прилика на подсећање да је у одбрамбено – отаџбимском рату Зворничка бригада ВРС имала је 538 погинулих бораца, 32 нестала и 1.800 рањених. Саме те броје, како је наглашено, „сведоче од цени која је плаћена за мир, слободу и ставрање Републике Српске“.

Већина оних који су били у власти, на било који начин, током рата, и слали овдашње људе на бојишта, за разлику од локалне власти, која чува успомене, не сете се ни да дођу бар на годишњицу јединице. Такви су, данас, окупирани бизнисом и похлепом да увећају капитал, чије корене вуку из ратних времена. Баш из оних када су, као припадници те јединице, страдали и најбољи, и најпоштенији, и најобразованији синови нашег рода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

СУЗАН Даубнер, чувена немачка телевизијска водитељка Дневника на АРД телевизији и особа која већ 24 године презентује вести, доживела је у среду тежак напад смејања усред живог програма.

30. 09. 2023. у 18:05

Коментари (0)

НИЈЕ ПИЋЕ: Тому је УБИЛА навика о којој се мало зна! Рокер свирао са Здравковићем, па открио детаље