СЕЋАЊЕ НА ЈУНАКЕ РОДА: Обележена 31. годишњица формирања Зворничке бригаде Војске Републике Српске

Владимир Митрић
Владимир Митрић

04. 06. 2023. у 12:47

ЗВОРНИЧАНИ су поменом и полагањем цвећа на недавно комплетно преуређеном централном споменику обележили 31. годишњица формирања Зворничке бригаде Војске Републике Српске.

СЕЋАЊЕ НА ЈУНАКЕ РОДА: Обележена 31. годишњица формирања Зворничке бригаде Војске Републике Српске

фото:В.Митрић

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић је, у име града, одао почаст суграђанима и свима другима у саставу те јединице, који су животе дали за стварање Републике Српске и одбрану Зворника. Ово је била и прилика на подсећање да је у одбрамбено – отаџбимском рату Зворничка бригада ВРС имала је 538 погинулих бораца, 32 нестала и 1.800 рањених. Саме те броје, како је наглашено, „сведоче од цени која је плаћена за мир, слободу и ставрање Републике Српске“.

Већина оних који су били у власти, на било који начин, током рата, и слали овдашње људе на бојишта, за разлику од локалне власти, која чува успомене, не сете се ни да дођу бар на годишњицу јединице. Такви су, данас, окупирани бизнисом и похлепом да увећају капитал, чије корене вуку из ратних времена. Баш из оних када су, као припадници те јединице, страдали и најбољи, и најпоштенији, и најобразованији синови нашег рода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХРВАТСКА - АЛБАНИЈА: Антисрпски скандали, па шок!