СЕДМИЦА МАТУРСКИХ СЛАВЉА: Више од 900 средњошколаца са подручја Бијељине завршило школовање

Б.Милошевић

27. 05. 2023. у 09:00

СЕДМИЦУ матурских прослава и завршетак школе отворили су ученици Економске школе, а прексиноћ је бијељинским улицама свечано продефиловало 250 ученика и професора Медицинске и пољопривредне школе.

СЕДМИЦА МАТУРСКИХ СЛАВЉА: Више од 900 средњошколаца са подручја Бијељине завршило школовање

фото: Б. Милошевић

Одевени у свечане матурске хаљине и одела, уз неизбежну пратњу поносних родитеља, родбине, пријатеља, новопечени медицинари, техничари, испунили су Трг краља Петра у центру Бијељине, након чега су завршетак школовања прославили у градском хотелу.

Зоран Деспотовић, директор школе, каже да је ово једна од најбољих генерација, са 50 одликаша од првог до четвртог разреда и троје вуковаца.

- У нашем средњошколском центру образујемо будуће здравствене раднике, ветеринарске техничаре, ученике прехрамбено-прерађивачке струке. Ове године су сви обавили практичну наставу - каже директор Деспотовић.

Ивана Џинић је завршила Медицинску школу, коју ће, каже,памтити по незаборавним тренуцима.

Следе техничари и гимназијалци

НАРЕДНИХ дана, младост и лепота испуниће градски трг са ученицима из Техничке школе "Михајло Пупин", Музичке и средње школе из Јање, као и ученицима Гимназије "Филип Вишњић".

- Било је и успона и падова, али младост је све то успешно пребродила. Желим да се овде усавршавам, али мислим да ћу посао, ипак, потражити у некој од западних земаља - каже Ивана.

Куриозитет ове генерације Медицинске школе је што су у свом одељењу имали тројке - две сестре и брата, рођене истог дана. Андреа, Миленко и Анастасија Божић су са одличним успехом завршили школовање.

- Настављамо на Медицинском факултету у Београду, а након основних студија, одабраћемо неке специјалности - поручују Божићи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

СУЗАН Даубнер, чувена немачка телевизијска водитељка Дневника на АРД телевизији и особа која већ 24 године презентује вести, доживела је у среду тежак напад смејања усред живог програма.

30. 09. 2023. у 18:05

Коментари (0)

САВИЋ О КОСОВУ: Зашто је за нас Србе много више од територије - завет и света земља