Мтел има најбољу мрежу у БиХ

Промо

29. 03. 2023. у 17:20

Након што је прошле године "Системиц", међународна организација акредитована за оцјену квалитета мреже, објавила да је Мтел најбоља мрежа у БиХ по свим параметрима, данас је овај оператер добио још једну потврду за квалитет, и то од њемачког "Нет Цхецка".

Мтел има најбољу мрежу у БиХ

Фото Приватна архива

Према анализи ове компаније, глобално препознатљиве у сфери мјерења квалитета мобилних мрежа, обављеној у руралним и градским подручјима, на главним путевима и споредним саобраћајницама Мтел има најбољу мрежу у којој и позив и пренос мобилних података се обављају без прекида, са великим квалитетом и брзином.

Како је изјавио Др Царлос Троцадо, директор Нет Цхецк групе, Мтел има импресивне резултате, а по свим параметрима је близу престижног Дојче Телекома и далеко испред конкуренције.

"Мерили смо 37 градова и све главне путеве и ауто-путеве у Босни и Херцеговини, што је обухватило укупно 4539 км у овом тестирању, од чега је 2117 км у градовима, а 2422 км на путевима који их повезују", рекао је Троцадо.

Он је додао да је урађено више од 45.000 тестова за глас и податке по оператеру како би процијенили перформансе сваке мреже.

"Међу свим оператерима, Мтел је постигао најбоље резултате. Од максималних 1000 бодова, Мтел је остварио импресивни скор од 823 поена, што је у рангу најбољи европских оператера попут Дојче телекома".

Поред најбољих укупних резултата, Мтел је такође постигао најбоље резултате и у категоријама Глас и Подаци", навео је Троцадо.

Генерална директорица Мтела Јелена Триван рекла је да је овај успех дошао у годину дана захваљујући огромним улагањима.

"Сада сваки корисник Мтел мреже и званично зна да има најбољу услугу, једнаку оној европској те да се сваки динар улаже у квалитет сервиса и задовољство корисника. Уз то, безбедност мреже је таква да сваки корисник може бити сигуран да ће његова приватна комуникација остати застићена", рекла је Триван.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

УСРЕД ЛОНДОНА: Тито пред масом проговорио енглески - Британија још памти Титов говор (ВИДЕО)