У БОРБУ ЗА БАСТИОН ОПОЗИЦИЈЕ: СНСД након победа у Братунцу и Зворнику креће на Бијељину

С. МИШЉЕНОВИЋ

07. 02. 2023. у 09:55

НАКОН убедљиве победе кандидата СНСД на ванредним изборима за начелника и градоначелника Братунца и Зворника, СНСД креће у напад на Бијељину, која је деценијама бастион опозиције Републике Српске. Захтев за опозив градоначелника Љубише Петровића је већ поднешен и биће пред одборницима Скупштине града на седници 8. фебруара.

У БОРБУ ЗА БАСТИОН ОПОЗИЦИЈЕ: СНСД након победа у Братунцу и Зворнику креће на Бијељину

foto VMitric

- Ароганција и искључивост градоначелника Бијељине Љубише Петровића штети самом граду у којем нису решавани основни проблеми. Никаква комуникација не постоји између републичких органа и градоначелника. Не знамо шта су стварне потребе града, нити знамо шта бисмо могли заједно планирати да нешто учинимо - рекао је Додик и истакао да су овдашње политичке структуре одлучиле да мењају такву ситуацију.

Додик каже да не зна како ће грађани одлучити о опозиву Петровића са места градоначелника.

На иницијативу о опозиву одговорио је и градоначелник Петровић и поручио да иницијативу оспорава у целости, сматрајући да не испуњава законом прописане услове.

- Из садржине поднете иницијативе произилази да одборници желе да градоначелнику ограниче право на слободу изражавања тако што би му одређивали када, како и којим речима се може обраћати у средствима јавног информисања, што је у најмању руку неозбиљно - навео је Петровић између осталог, образлажући зашто је иницијатива погрешна.

СМЕНА НЕЋЕ ПРОЋИ

МИЛАН Миличевић, председник СДС поручио је да опозив градоначелника Петровића неће проћи.

- Скупштинска већина у Бијељини је интересна група која жели да зароби буџет града. То им неће проћи - поручио је Миличевић.

Драго Вуковић, политички аналитичар, каже за "Новости" да СНСД након победа у Братунцу и Зворнику има јак ветар у леђа да нападне и Бијељину.

БОНУС- Опозиција РС је постала невидљива и то смо видели сад на примеру Зворника и Братунца где се нису ни потрудили да уђу у политичку борбу са СНСД. Ово је јасан доказ за СНСД да удари на Бијељину и добије свог градоначелника - истиче Вуковић.

Он додаје да су актуелни потези опозиције најнижи ниво политичког деловања.

- Опозиција никако да схвати да мора сваки дан да буде у политичком рингу са СНСД и да није важно само да ли ће победити у тој једној борби, већ је битно да покаже бирачима да је спремна на борбу. Опозиција то не ради и она је у константном паду од ппштих избора - истиче Вуковић.

ИЗВЕШТАЈИ

У ДОСТАВЉЕНОЈ иницијативи за опозив градоначелника Љубише Петровића се наводи да су разлози за то што није обезубедио извршавање закона, других прописа и општих аката. Затим да не спроводи одлуке Скупштине града и да није поднео Скупштини града извештај о раду.

БОНУС ВИДЕО - АНКЕТА: Шта мислите о иницијативи Данице Грујичић да се забрани пушење у затвореном простору

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени