СТАНИВУКОВИЋ ТРАЖИ КАЗНУ Суђење бившем Министру МУП Српске за напад на некадашњег посланика

С. М.

04. 02. 2023. у 06:21

ГРАДОНАЧЕЛНИК Бањалуке Драшко Станивуковић затражио је од Основног суда у Бањалуци да у складу са законом осуди и казни бившег министра унутрашњих послова РС Драгана Лукача.

СТАНИВУКОВИЋ ТРАЖИ КАЗНУ Суђење бившем Министру МУП Српске за напад на некадашњег посланика

Лукач и Станивуковућ, Фото принтскрин РТРС

Станивуковић је јуче у суду саслушан као сведок тужилаштва на суђењу Лукачу по оптужници за угрожавања сигурности и наношења телесних повреда на Посебној седници Народне скупштине РС у децембру 2019. године.

Станивуковић је нагласио да му није потребна никаква финансијска надокнада у виду имовинско-правног захтева, али да је његова морална одговорност да тражи кажњавање у складу са законом. Суђење је протекло у мирном тону. Оптужени и оштећени су се пред почетак рочишта руковали и поздравили у судници, а тако су се и растали након Станивуковићевог сведочења.

На питања тужиоца Сање Гузине, Станивуковић је у судници описао шта се дешавало на спорној седници.

- То је била веома изазовна и за јавност стратешки важна седница, јер се говорило о путу Републике Српске ка НАТО. Тензије су биле присутне. Извео сам перформанс тако што сам заставице са ознаком НАТО однeо до председника Владе РС и појединих министара. То је био начин да се скрене пажња на тако важну тему. Премијер је те заставице поломио и бацио на под - рекао је Станивуковић.

Драган Лукач, Фото Д. Поздеровић

Описао је шта се све дешавало, наглашавајући да му је након паузе Лукач упутио претње говорећи да ће завршити поломљен као заставице. Када је упитао како, овај му је одговорио да дође до њега да види, па је пришао. Тада је, како каже, добио ударац од Лукача по врату.

Јован Чизмовић, Лукачев бранилац, упитао је Станивуковића да ли се осећао угрожено и пре него што је задобио ударац, на шта је Станивуковић одговорио потврдно.

- Што онда одосте до тог места? - упитао је Чизмовић.

- Српски инат - узвратио је Станивуковић.

Драшко Станивуковић, Фото А. Чавић

Лукач је упитао Станивуковића да ли се сада осећа угроженим, будући да су у међувремену сарађивали и да немају никаквих личних размирица?

- Не, не осећам, нити ми је безбедност угрожена - поручио је Станивуковић.

НАСТАВАК ПРОЦЕСА 16. МАРТА

ТУЖИЛАШТВО је завршило са извођењем доказа, а суђење се наставља 16. марта када ће бити саслушани сведоци одбране Антон Касиповић и Зора Видовић. Предложено је и саслушање оптуженог Лукача.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру