"ШТА СТРАНЦИ ХОЋЕ?" Додик поручио - Ми, Срби, не треба да чекамо разне мешетаре да нам смућкају још једну сплачину

Novosti online

30. 01. 2023. у 20:41

МИЛОРАД Додик, председник Републике Српске објавио је лични осврт на тренутну политичку ситуацију која се тиче „српског националног питања“.

ШТА СТРАНЦИ ХОЋЕ? Додик поручио - Ми, Срби, не треба да чекамо разне мешетаре да нам смућкају још једну сплачину

Фото: В. Трипић

У свом тексту, који је објављен на страници додик.нет, он се дотиче питања Републике Српске и њеног формирања, спорова, улоге међународне заједнице, питања решења ситуације са Косовом и Метохијом

Текст Додика у целини гласи:

"Шта странци хоће?

Да је неко заспао пре 30 година и сада се пробудио, мислио би да је спавао само један дан. Главна мета свих потмулих антисрпских операција креирана је у Вашингтону, Бриселу и Берлину. И даље су Срби лоши момци, криминалци, ултранационалисти, марсовци. Нису се уморили да нас квалификују, дисквалификују, санкционишу. Република Српска је проблем свих проблема за њих. И онда кад се понаша уставно, дејтонски. И када функционише, а поготово ако има свој став. Република Српска је формирана 9. јануара да бисмо заштитили српски народ и да би била независна држава, што је било једино реално у процесу распада бивше Југославије. У Дејтону 1995. године Република Српска је прихватила мировни споразум, назван Дејтонским, дала део свог суверенитета и независности, мада је већ три године до тада функционисала као независна држава. Додуше, делимично међународно призната као страна у преговорима за постизање мира. Република Српска је била незаобилазна као фактор мировног процеса и ту чињеницу нису могли да избришу ни Вашингтон, ни Лондон, ни Берлин, ни Москва, ни Брисел. Зато се Република Српска појављује као потписник свих 11 анекса Дејтонског пакета, а поготово Анекса 4 Устава БиХ, који су потписале, имагинарна Алијина, непостојећа БиХ, Муслиманско/Хрватска, а касније Федерација БиХ и Република Српска. Све то није било довољно да се Република Српска и њена уставна и споразумна права, најблаже речено, уваже. Све време западни центри моћи атакују на статус и права Републике Српске. Врше неподношљив притисак, блефирају, лажу све с циљем да нестане чињеница која се зове Република Српска, коју су Дејтонским споразумом као гаранти сами признали и прихватили. Данас су гори и бесни због чињенице да смо још ту.

Притисак на Србе у региону и на Србију као највећу државу Балкана свих протеклих тридесет година није престајао. Чак и највећи еврофанатици морају да признају да условљавања и притисци на Србију нису престали од 1990. године и шта год да је Србија радила, није било довољно и није било по западним стандардима. А стандарде су мењали од случаја до случаја. Па је било потпуно “нормално” да Косово противуставно и једном одлуком каже да је независно од Србије и то западни “демократски свет” призна као чињеницу, али Република Српска, која је од 1992. до 1995. и де факто и де јуре била независна држава, морала је и мора да остане у БиХ. Тако смо на свега неколико стотина километара добили два аршина која су неодржива, и тога је свестан онај део међународне заједнице који гура политику двоструких стандарда на два случаја, а у оба су актери Срби.

Срби као највеће жртве распада бивше Југославије и данас су под лупом тзв. међународне заједнице као одметнуто балканско племе које треба укротити. Ако се не понашају како западне квазидемократе очекују, сва кривица се адресира на Београд. Па је Београд крив што штити свој територијални интегритет, што иначе раде све нормалне државе света, крив је што не “дисциплинује” Србе у Републици Српској, Црној Гори и на Косову и Метохији. Свака држава помаже свој народ ма где он живео, само Србија мора да кажњава свој народ који је непосредно уз њене границе. Београд је крив како год се обрну ствари јер је неко одредио кривца само се кривица мења од прилике до прилике.

Данас изнова нуде поново лоше понуде. Њима и прете. Тзв. немачки модел, с две државе, нуде Србији као решење за Косово. Како је могуће да на територији суверене Србије предлажете две немачке државе? Зар неко мисли да је то могуће? Па зар се на крају нису ујединиле Источна и Западна Немачка и постале једна држава?

Је ли то циљ? Шта нудите?

Руси су дозволили транзицију Источне Немачке и одатле повукли војску. Американци су остали с војском само што су направили базе за своје и на простору некадашње Источне Немачке. Компликовано, али има једно питање: Ако мислите добро Србима, зашто нисте модел две државе, а један народ понудили Србији и Републици Српској? То не бисте морали да промовишете као казну као у случају поделе Немачке, већ као верификацију чињеничног стања. А и лако бисмо се ујединили, не бисмо чекали скоро 50 година. Овако тзв. немачки модел за проблем јужне српске покрајине Косова и Метохије је само још једна подвала у игри препотентних који мисле да им је све дозвљено. Поставља се још једно питање због чега је питање јужне српске покрајине суи генерис, а питање Републике Српске питање територијалног интегритета БиХ. Можда нисмо довољно “велики” да бисмо поставили та питања, али јесмо толико одговорни и према прецима и потомцима да питамо и упорно тражимо одговоре.

Ми, Срби, и не треба да чекамо разне мешетаре да нам смућкају још једну сплачину, него да изнова тражимо решење српског националног питања на Балкану, баш по узору како је, раније, то питање решио немачки народ.

Може за почетак две српске државе Србија и Република Српска.

Ту нема места за Косово и Метохију, као другу немачку државу.

Да бар понуде јединствен процес решавања за Републику Српску и Косово и Метохију.

Не.

Они знају све!

Али ипак се ми питамо."

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (1)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)