ПОТЕНЦИЈАЛ У ОБНОВЉИВИМ ИЗВОРИМА ЕНЕРГИЈЕ: Делегација БиХ са представницима Енергетске заједнице Европе

В. МИТРИЋ

06. 12. 2022. у 22:28

НОВОИЗАБРАНИ делагат у Дому народа БиХ Желимир Нешковић, са послаником у ПД ПС БиХ Јасмином Емрићем, разговарао је данас у Бечу са директором Секретаријата Енергетске заједнице Европе Артуром Лорковским о енергетици и положају БиХ у Енергетској заједници.

ПОТЕНЦИЈАЛ У ОБНОВЉИВИМ ИЗВОРИМА ЕНЕРГИЈЕ: Делегација БиХ са представницима Енергетске заједнице Европе

фото:в Митрић

Нешковић који је потпредседник Зеленог клуба БиХ, позвао је Лорковског да посети БиХ већ почетком наредне године како би на лицу места разговарано о свим текућим темама везаних за однос БиХ и Енергетске заједнице.

- Повољнија је ситуација и боља атмосфера у БиХ него у претходном периоду када је у питању спремност да се обавезе према Енергетској заједници ставе у фокус и крену у решавање већ у наредној години иако тренутно постоје одређени проблеми јер нису испуњене обавезе које има БиХ према Енергетској заједници - рекао је Нешковић.

Он је додао да је неопходно даље улагање у енергетику у БиХ како у постојеће капацитете тако и у обновљиве изворе енергије који представљају шансу за даљи развој овог сектора.

-Цена енергената је доминантна тема, посебно у данашње време када је на сцени енергетска криза са Русијом и Украјином. БиХ има потенцијал у обновљивим изворима енергије и треба га искористити-закључио је Нешковић.

Делегацију Зеленог клуба БиХ чинили су још и директор Школе за политичке студије Савета Европе у БиХ Есад Маврић те секретар Комисије за спољну трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације у Парламенту БиХ Ненад Пандуревић. Састанку је заједно са члановима Зеленог клуба БиХ присуствовао заменик директора Секретаријата Енергетске заједнице Дирк Бушле.

Делегација је присуствовала јучерашњем састанку Зелених клубова земаља чланица Енергетске заједнице и Парламентарног форума са представницима Енергетске заједнице у Бечу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВОЗАЧИ који имају старог дизелаша од следеће године ће моћи од државе да добију субвенцију од 2.100 евра за куповину новог или половног путничког аутомобила евро 6 стандарда.

31. 01. 2023. у 10:30

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о непристојном понашању Новака Ђоковића

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о "непристојном" понашању Новака Ђоковића

НОВАК ЂОКОВИЋ још једном је покорио Аустралију и импресивним издањем, које је крунисано победом против Стефаноса Циципаса, докопао се 22. гренд слем титуле. Све је прштало од емоција у Мелбурну, па је Ноле тако под огромним набојем ушао у једном моменту у расправу са својим тренером - Гораном Иванишевићем.

31. 01. 2023. у 08:38

Коментари (0)

ОВО ЈЕ ЋЕРКА ДУБРАВКЕ МИЈАТОВИЋ И ПОЗНАТОГ ГЛУМЦА: Сакривена од очију јавности - од мајке је наследила лепоту