БРАНИЛИ СРПСКУ И ХЕРЦЕГОВИНУ: У Требињу обележено 30 година од оснивања 3. Одреда специјалне полиције

Д. ЦУРАЋ

04. 12. 2022. у 23:06

ПОВОДОМ 30 година од оснивања 3. Одреда специјалне бригаде полиције "Херцеговина" у Требињу је служен парастос погинулим припадницима те јединице, и положено цвеће на споменик полицајцима погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату.

БРАНИЛИ СРПСКУ И ХЕРЦЕГОВИНУ: У Требињу обележено 30 година од оснивања 3. Одреда специјалне полиције

Годишњица херцеговачког одреда, Фото Д. Цураћ

Живот за Републику Српску дало је 12 припадника 3. Одреда, а њихови саборци, заједно са колегама из других јединица, окупили су се у Требињу како би се присетили најхрабријих међу њима.

- Те 1992. године када смо добили наредбу да треба да се формира један одред специјалне полиције имали смо разумевање команде Херцеговачког корпуса и тадашњег руководства САО Херцеговине. Нисмо имали проблеме са добијањем најквалитетнијег кадра из Војске РС и МУП-а. Највећи проблем је био урадити добар тријаж јер је у Херцеговини било много младих људи који су се већ доказали у рату, који су показали да су спремни, обучени и мотивисани да бране становништво - присетио се Драган Радановић, заменик команданта 3. Одреда СБП "Херцеговина".

Фото Д. Цураћ

Он је подсетио да су припадници ове јединице обилазили целу Републику Српску и помагали у њеној одбрани.

- Били су то тешки, али славни дани у којим смо учествовали на свим ратиштима у Српској.

Није остао ниједан задатак да га нисмо завршили, тако да је наш одред одликован највишим одликовањем Ордена Немањића, али су и поједини припадници, и они живи, и постхумно, одликовани за највеће заслуге - додао је Радановић.

Председник ветерана ове јединице Дејан Бодирога истакао је да ова окупљања изазивају посебне емоције.

- Данас када обележавамо 30 година, осећања су подељена. Присетимо се погинулих сабораца, а уједно видимо нас који смо преживели из свих крајева Српске - нагласио је Бодирога.

Поводом 30 година од оснивања 3. Одреда СБП "Херцеговина" одржано је и такмичење у стрељаштву бојевом муницијом.

Фото Д. Цураћ

ГОДИНА ЈУБИЛЕЈА

ОВА 2022. година је година јубилеја за Републику Српску и важно је присетити се свих оних који су дали живот за њу, истакао је Радан Остојић, председник Борачке организације Републике Српске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

ШТА ОТКРИВА ЈМБГ: Значење првих седам цифара сигурно знате - а шта осталих шест говоре о вама