ЗА БОЉИ ЖИВОТ ИЗБЕГЛИХ И РАСЕЉЕНИХ ИЗ ФБИХ: Зворничко насеље уз помоћ Чешке добија канализацију и пречистач отпадних вода

В. М.

30. 11. 2022. у 19:53

ГРАДУ Зворнику Компанија „Геотест“ из Сарајева доставила је пројектну документацију за изградњу пречистача отпадних вода у месној заједници Брањево, где махом живе избегле и расељене породице из Федерације БиХ.

ЗА БОЉИ ЖИВОТ ИЗБЕГЛИХ И РАСЕЉЕНИХ ИЗ ФБИХ: Зворничко насеље уз помоћ Чешке добија канализацију и пречистач отпадних вода

Фото:ВМитрић

Заменик градоначелника Зворника Бојан Ивановић подсетио је да је средином 2020. године Зворник са Чешком развојном агенцијом потписао споразум о реализацији пројекта „Унапређење канализационе мреже и изградња пречистача отпадних вода у МЗ Брањево. Ивановић се захвалио Влади Чешке и Чешкој развојној агенцији што су одабрали Зворник и месну заједницу Брањево да реализују овакав пројекат.

Прва фаза је завршена прошле године, а подразумевала је изградњу канализационе мреже. За то је Чешка развојна агенција испоручила сву потребну опрему, док је град Зворник финансирао грађевинске радове. Друга фаза подразумева израдњу пречистача отпадних вода са пројектном документацијом и одвијаће се идентично као прва, а у зависности од пара биће донета одлука када се ступа у посао. И друга фаза подразумева да Чешка развојна агенција испоручи сву потребну опрему, а град Зворник финансира неопходне радове.

У првој фази посла постављено је 11 километара канализационе мреже, у шта је Чешка развојна агенција уложила 2.5 милиона КМ, а град Зворник милион КМ. За израду пројектне документације за пречистач Влада Чешке је издвојила око 400 хиљада КМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!