СВАКИ ДАН НАХРАНЕ 260 ГЛАДНИХ: Из Народне кухиње у Бијељини достављају и куване оброке за старе и немоћне

В. МИТРИЋ

30. 11. 2022. у 15:29

НАРОДНА кухиња, коју више од деценију организује бијељински Црвени крст, са локалном заједницом и Центром за социјални рад, сигурно је добар начин помоћи болесним, старим и немоћним људима који немају примања, нити ближих сродника, оцена је социјалних радника у Бијељини. КУВАЈУ 260 ОБРОКА Народна кухиња, коју више од деценију организује бијељински Црвени крст, са локалном заједницом и Центром за социјални рад, сигурно је добар начин помоћи болесним, старим и немоћним људима који немају примања, нити ближих сродника, оцена је социјалних радника у Бијељини. Народна кухиња, коју више од деценију организује бијељински Црвени крст, са локалном заједницом и Центром за социјални рад, сигурно је добар начин помоћи болесним, старим и немоћним људима који немају примања, нити ближих сродника, оцена је социјалних радника у Бијељини.

СВАКИ ДАН НАХРАНЕ 260 ГЛАДНИХ: Из Народне кухиње у Бијељини достављају и куване оброке за старе и немоћне

фото:В.Митрић

Сваки радни дан, према подацима Центра за социјални рад, доставља се 250-260 оброка на шест пунктова (два у Јањи и четириу Бијељини) као и на кућне адресе 50 непокретних особа.

- Новац за народну кухињу обезбеђује Скупштина града Бијељина - кажу у Центру за социјални рад. - Прошле године је, за те намене, издвојено 130 хиљада КМ. Храна се припрема у кухињи Скуштине града, која финансира и личне доходке радника који раде на организацији, припреми и дистрибуцији хране. Оброке свакодневно достављају волонтери Црвеног крста Бијељина возилом Црвеног крста, које је добијено дар Црвеног крста Републике Српске.

Постала је традиционална акција коју је Црвени крст организовао са Центром за социјални рад Бијељина како би се прикупила помоћ од донора за набавку прехрамбено хигијенских пакета. Акција је подржало 11 фирми из локалне заједнице, а допис и позив за сарадњу је упућен на више од стотину адреса. Скупљено је 8.650 КМ у новцу и 8.107 КМ у роби, па је подељено 200 пакета хране и хигијене.

Ту је и донација у божићним печеницама и то 30 печеница за 30 породица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

ПРЕКРЕТНИЦА - ОВАКО ВИШЕ НЕ МОЖЕМО Јелена о најтежим тренуцима у вези са Новаком