ЗВОРНИКУ ДОНАЦИЈА ИЗВРШНОГ ВЕЋА ВОЈВОДИНЕ: За спортске терене 50.000 КМ

В. МИТРИЋ

29. 11. 2022. у 14:22

ИЗВРШНО веће Војводине дaровало је шест милиона динара (100.000 КМ) за спортске терене у Републици Српској, а половина те суме намењена је граду Зворнику.

ЗВОРНИКУ ДОНАЦИЈА ИЗВРШНОГ ВЕЋА ВОЈВОДИНЕ: За спортске терене 50.000 КМ

фото:В.Митрић

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић, са директором Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Александром Ђедовцем и покрајинским секретаром за спорт и омладину Данетом Бастом, уручио је уговор вредан три милиона динара за спортске терене у Зворнику.

Софић је истакао да су односи Србије и Српске интензивнији него икада и да је присутно јединство, не само народа него и свих представника институција Срба, како из Српске и Србије тако и из Румуније, Словеније, Хрватске и свих осталих земаља у којима Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону делује.

Потписивању уговора у име града Зворника присуствовао је саветник градоначелника Зворника Вељо Тијанић.

-Овакви и слични пројекти су још један показатељ наше добре међусобне сарадње. Свакако да ће ова средства бити од великог значаја првенствено за младе, јер ће Зворник добити потпуно нов кошаркашки терен са најновијом кошаркашком подлогом и кошевима. Сведоци смо да млади данас проводе много времена на друштвеним мрежама, тако да свако улагање у спорт је улагање у здравље и правилно одрастање - истакао је Тијанић.

Директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Александар Ђедовац казао је да јачање Србије јача и институције као што је Фонд, које су у прилици да подрже Србе широм региона, те да ће се та пракса у будућности наставити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОБИЧАЈИ И ВЕРОВАЊА НА СВЕТОГ САВУ: Једну боју не треба носити, шта треба да ураде деца и шта значи ако загрми