ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ: Нова Влада Републике Српске у наредних десет дана

Novosti online

28. 11. 2022. у 17:39

Српски члан и председавајућа Председништва Босне и Херцеговине Жељка Цвијановић изјавила је данас да ће у Републици Српској Влада бити конституисана у наредних десет дана.

ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ: Нова Влада Републике Српске у наредних десет дана

Фото: Д. Поздеровић

Цвијановићеваје на конференцији за новинаре, након састанка са комесаром Европске уније за суседске односе и проширење Оливером Вархељијем, рекла да је на састанку изражена и нада да ће тај процес бити завршен и у Федерацији БиХ и на нивоу БиХ.

- Обавестили смо комесара да смо почели са конституисањем власти на различитим нивоима. Почели су разговори на ту тему. Надам се да ћемо се у наредној години бавити животним стварима и разлозима због којих је битно да обављамо своје функције - рекла је Цвијановићева и додала да је приликом обављања функција битно водити рачуна о потребама грађана.

Навела је да је задовољна састанком с Вархељијем.

- Разумемо да се овај састанак одиграва у време када доносимо одређене одлуке које се односе на кандидатски статус БиХ и зато желим да се захвалим Вархељију на његовом личном ангажману и промовисању уопште идеје и потребе да се БиХ додели кандидатски статус. Ми смо данас разговарали о условима и разлозима који су дефинисани раније од стране ЕУ, а то је једна врста ходограма по којем морају да се крећу наше институције - поручила је она, пренела је РТРС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (0)

(УЖИВО) РАТ У УКРАЈИНИ: САД тврди - Кијев се спрема за интензивније борбе на пролеће; Шолц прети пооштравањем санкција Русији