СЕЋАЊЕ НА ЈУНАКА КОЈИ СЕ РЕТКО РАЂА: У Требињу служен парастос команданту чувене Бобанске чете Недељку Видаковићу

Д. ЦУРАЋ

28. 09. 2022. у 06:00

КОД споменика војводи Недељку Видаковићу у Требињу, команданту Бобанске чете, служен је парастос поводом 28 године од његове погибије 1994. године на Борцима код Коњица.

СЕЋАЊЕ НА ЈУНАКА КОЈИ СЕ РЕТКО РАЂА: У Требињу служен парастос команданту чувене Бобанске чете Недељку Видаковићу

Саборци из Бобанске чете, Фото Д. Цураћ

Бројни саборци, чланови породице, пријатељи и поштоваоци и ове године окупили су се да одају пошту команданту чувене Бобанске чете, која је за време одбрамбено-отаџбинског рата била препознатљива по својој храброшћу тамо где је било најтеже. Драган Ристић Бели, који је након Видаковића преузео команду над Бобанском четом, рекао је да се никада неће заборавити погибија човека који је био велики патриота.

- Жртва војводина је била велика. Од када знам за њега увек је био велики Србин, велики поштовалац српског народа. Тај дан када је он погинуо ми смо изгубили великог човека, борца и патриоту који није штедео свој живот. Нажалост, та једна граната је била пресудна да га зустави, а ми смо изгубили јунака који се ретко рађа - истакао је Ристић. Од исте гранате погинули су и припадници Војске Републике Српске капетан Драган Слијепчевић и мајор Љубиша Поповић, док је од последица рањавања у јануару 1995. преминуо Александар Маслеша, најмлађи борац Требињске бригаде. Додаје да му је посебно драго што је на овом скупу видео велики број деце јер они треба да уче и да преносе будућим генерацијама шта се овде дешавало. Бобанска чета формирана је 25. маја 1992. у селу Шћеница, и била је елитна ударна јединица Требињске бригаде. Од 120 бораца, 23 су погинула.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (1)

ОБОЛЕЛИ ВИЛИС У СВАЂИ СА ОБОЖАВАОЦИМА: Тема је његов популарни филм - гледаоци му НЕ дају за право (ВИДЕО)