БАБАЉ ПОРУЧИО БОРЦИМА: Будите део велике народне победе!

Дарко Бабаљ

26. 09. 2022. у 15:29

КАДА сам синоћ на трибини у Источној Илиџи слушао говор Дарка Берјана, сина погинулог борца, који је са толико љубави говорио о Републици Српској, нисам могао да се не сетим времена када сам као осамнаестогодишњак ступио у редове Војске Републике Српске и стао да браним кућни праг и своју породицу.

БАБАЉ ПОРУЧИО БОРЦИМА: Будите део велике народне победе!

Фото Приватна архива

Потражио сам старе слике и присетио се тога времена. Можда тада као младић доста тога нисам знао, али сам знао да ми је обавеза да стојим уз свој народ и дам свој допринос у одбрани Републике Српске.

Истом мишљу водиле су се хиљаде голобрадих младића, мојих вршњака и комшија са којима сам четири године рата делио ров, порцију хране и животну судбину. Неки од њих, и то они најбољи и најхрабрији, завештали су своје животе за Републику Српску и њима смо дужни највећу захвалност што нас има с ове стране Дрине. А сви заједно били смо тада храбри и одважни, неустрашиви.

Фото Приватна архива

Целокупни свој политички рад базирао сам да стојим на располагању својим саборцима из ровова и битака, деци палих бораца која нису имали прилику да запамте своје очеве и њиховим породицама. Нема протеста бораца на који се нисам одазвао и представника борачке организације чији контакт немам и са којим се не чујем. Памтим достигнућа мојих сабораца и настојим да учиним да Република Српска барем делимично борачкој популацији врати од онога што су они њој дали.

Фото Приватна архива

Драги моји саборци, позивам Вас да опет будете храбри и одважни као што сте били. Нека смутљива времена и још смутљивији људи из редова режима су вас натерали да ћутите и да се склоните, да се не борите за себе. Ја вас сад позивам да будете део великих промена у Републици Српској које долазе 2. октобра. Будите део наше велике народне победе. Промене неупитно долазе а са њима и прилика да вратимо достојанство борачкој популацији

Фото Приватна архива

Питање статуса бораца није само материјално питање, оно је пре свега људско и морално, а састоји се у томе да можете гласно рећи да су борци одбранили Републику Српску, без страха да ће о вама одлучивати неки дезертер и кукавица који презире све борце јер није био ту када је било најпотребније.

Бирајте људе који ће заступати ваше ставове и ваше интересе. Немојте дозволити летаргији да вас пољуља. Сви у једној колони као некад, да вратимо достојанство борачкој популацији и да поручимо да ће будућа власт бити у обавези да реши статус бораца и породица погинулих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

СКУПШТИНА Србије завршила је данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 21:52

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

ПРЕМА НАРОДНОМ ВЕРОВАЊУ СВЕТИ САВА ЈЕ ОВДЕ НАПРАВИО ЧУДО: Мештани и данас верују у моћ лековитог извора