У ШЕЋЕРУ КРИЛИ 73 КИЛОГРАМА КОКАИНА: Акција МУП РС у Добоју резултирала рекордном запленом наркотика, истрага још траје

С. М.

18. 08. 2022. у 06:44

ПРИПАДНИЦИ МУП Републике Српске запленили су у Добоју 73 килограма кокаина, који је био спакован заједно са товарима шећера.

У ШЕЋЕРУ КРИЛИ 73 КИЛОГРАМА КОКАИНА: Акција МУП РС у Добоју резултирала рекордном запленом наркотика, истрага још траје

Фото МУП РС

Вредност заплењене робе на улици се креће око 14 милиона конвертибилних марака, а реч је о рекордној заплени ове врсте дроге у БиХ икада. Иначе, у овој акцији засада нико није ухапшен.

Одузети кокаин је у БиХ транспортован сакривен у пошиљци друге наручене робе која је стигла из увоза.

Према незваничним информација пошиљка је допремљена у Добој из једне од земаља Европске уније. Према информацијам из извора блиског истрази власници објекта у којем је смештана пошиљка робе, а у којој је између осталог пронађен кокаин, нису обухваћени истрагом и немају никакве везе са пошиљком наркотика.

- Истрага се проводи под надзором Тужилаштва БиХ, а у сарадњи са партнерским агенцијама држава Европске уније и Европолом, саопштено је из МУП Републике Српске.

Фото МУП РС

Такође из МУП РС додају да настављају да предузимају све законом предвиђене мере у циљу расветљавања кривичног дела "организовани криминал" у вези са "недозвољеном производњом и прометом опојних дрога".

- Настављамо истрагу с циљем потпуног расветљавања и документовања овог предмета, који се односи на организовани криминал. У интересу истраге, у овом тренутку не може давати више информација - истичу из Тужилаштва БиХ.

У "ИГРИ" СВЕ ВРСТЕ НАРКОТИКА

МЕЂУ највећим запленама дроге у БиХ налази се и она из Зенице од пре три године када је откривена пошиљка са 82 килограма хероина, чија се тржишна вредност процењује на више од 15 милиона марака. Дрога је пронађена у камиону у кругу једне зеничке фирме, а пошиљка је у БиХ стигла из Бугарске. Налазила се у картонским кутијама.

Када је реч о рекордним запленама дроге на подручју БиХ међу највећима је заплена тоне марихуане од пре неколико година у Лакташима. Овој заплени уз раме може стати откривање 670 килограма сканка из 2018. године у Неуму. Такође исте године у Пелагићеву је пронађено и заплењено 739 килограма марихуане. Прошле године МУП РС у акцији Транспорте запленио је више од 300 килограма сканка. Ове године је у хрватској луци Плоче заплењено 220 килограма хериона чији је крајњи циљ била фирма из Требиња.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (1)

ПОСЛЕ ПРИЧА ДА ЈУ ЈЕ АРКАН ДОНЕО СА РАТИШТА: Тајна Цецине огрлице - огласила се ВЛАСНИЦА након више од 20 година