СА РС СЕ НЕ СМЕ КАЛКУЛИСТИ: Додик - Српска је извор слободе и неупитна

Танјуг

02. 07. 2022. у 00:27

СА Републиком Српском се не сме калкулисати јер је она извор слободе, али и неупитна, поручио је данас председник Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик у Градишци.

СА РС СЕ НЕ СМЕ КАЛКУЛИСТИ: Додик - Српска је извор слободе и неупитна

Фото: Принтскрин/РТРС

- Не смеју бити заборављени они који су стварали Републику Српску из тадашњег војног и политичког врха јер никада нису калкулисали са њом. Зато је веома важно ко ће водити Републику Српску и да нас у наредном периоду прихвате као реалност - рекао је Додик после седнице страначког Глвног одбора на којој је предложен за кандидата за председника Републике Српске на предстојећим Општим изборима у БиХ, 2. октобра.

Он је рекао да СНСД мора људима пружити осећај сигурности и мира. Додик је напоменуо да је веома важна и подршка коалиционих партнера јер ће Република Српска у наредним годинама морати да доноси важне одлуке, али и да схвати реалност.

- Радићемо за добробит свих људи на овим просторима и сигурно је да се нећемо одрећи принципа Дејтонског мировног споразума и права које је стекла Република Српска - навео је Додик.

Он је рекао да очекује убедљиву изборну победу СНСД-а и коалиционих партнера. Истакао је да Република Српска мора да настави сарадњу са Србијом, Русијом, Кином, Хрватском, Мађарском, али и свим добронамерним партнерима из међународне заједнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МЛАЂИ ЈЕ КРЕНУО ОЧЕВИМ СТОПАМА: Ово су синови Небојше Глоговца (ФОТО)