ОПУШАК ЗАПАЛИО БАНКУ: Завршен извештај око пожара који је избио у згради ИРБ у центру Бањалуке

С. М.

28. 06. 2022. у 07:41

ПОЖАР који је 1. маја избио у згради Инвестиционо развојне банке у Бањалуци је започео у делу баште угоститељског објекта-пицерије "Корсо", стоји у достављеном налазу и мишљењу надлежнихи институција које су радиле на истрази узрока, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

ОПУШАК ЗАПАЛИО БАНКУ: Завршен извештај око пожара који је избио у згради ИРБ у центру Бањалуке

Фото РТРС

Даље наводе да је реч о тињајућем пожару који је настао тако што је највероватније опушак цигарете запалио сунђерасте подметаче и дрвену жардињеру за цвеће.

- Пожар се разбуктао за сат и ширио се вертикално одоздо према горе. Вештаци су искључили као могућност настанка пожара квар на електроинсталацијама и димњаку из угоститељског објекта-пицерије "Корсо", који води кроз просторије Ивестиционо-развојне банке Републике Српске, до врха зграде - саопштено је из тужилаштва.

Дражен Врховац, вршилац дужности директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, истиче да је њихове противпожарне системе, око месец дана пре пожара, проверавала овлашћена компанија и били су исправни.

Фото РТРС

Дражен Врховац

- И не само противпожарни систем ИРБ, већ на нивоу комплетне заједнице етажних власника. То није само наша зграда, већ смо ми делом власници, а више од 40 фирми ту има своје пословне просторије и обавља послове у оквиру исте зграде. Нисам желео ни на који начин да утичем на рад ни МУП ни Тужилаштва, стрпљиво смо чекали и драго ми је да су потврђена сва наша убеђења - рекао је Врховац, коментаришући резултате досадашње истраге, који су показали да је пожар започео у делу баште пицерије "Корсо".

Он је истакао да им предстоји даљи рад на што бржем реновирању и стављању у функцију комплетног простора који је власништво ИРБ РС.

- У протеклом периоду били смо у комуникацији са осигуравајућим друштвом код којег смо осигурани. Они су преузели на себе да ураде процену штете. Правили смо договор да осигуравајућа кућа врати све у првобитно стање, сходно нашој полиси осигурања - навео је Врховац за "Независне новине".

 

СМАЊЕНИ КАПАЦИТЕТИ

ДРАЖЕН Врховац је додао да још не раде са истим капацитетима, јер им део радника још ради од куће.

- Процес рада је несметан, само што се ради у мало измењеним околностима. Динамика је иста, наши корисници не осећају проблеме које ми имамо због пожара - навео је Врховац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

МИСЛИЛА САМ ДА ОВАКО НЕШТО НЕ ПОСТОЈИ: Јелена објавила слику из Црне Горе - остала у ШОКУ (ФОТО)