ПОЧАСТ ЈУНАЦИМА ОД КОСОВСКОГ БОЈА: У Угљевику служен парастос за све страдале Србе (ФОТО)

В. М.

27. 06. 2022. у 20:30

ПОВОДОМ крсне славе Војске Републике Српске – Видовдана у Угљевику је вечерас служен парастос погинулим српским јунацима од Косовског боја до данас у оквиру манифестације "Видовданске свечаности".

ПОЧАСТ ЈУНАЦИМА ОД КОСОВСКОГ БОЈА: У Угљевику служен парастос за све страдале Србе (ФОТО)

Фото: Општина Угљевик

Парастос је служен испред Централног спомен-обележја на градском тргу на коме је исписано 301 име погинулих бораца ВРС из Одбрамбено-отаџбинског рата.

Председник општинске Борачке организације Угљевика Јован Маринковић рекао је да је парастос уочи Видовдана традиција када се одаје пошта свим страдалим Србима од Косовског боја до дана данашњег. Маринковић је истакао да јунаци заслужују вечно сећање, јер су положили животе за Републику Српску.

- Угљевик је током отаџбинског рата дао огроман доприонос стварању Републике Српске, за њену слободу живот је положио 301 борац а 648 их је рањено - рекао је Маринковић.

- Одајемо поштовање свим див јунацима који су дали своје животе за слободу српског народа од Светог цара Лазара до отаџбинског рата - рекао је Перић.

Након парастоса, у угљевичком Центру за културу уприличена је изложба фотографија "Стари Угљевик кроз време" аутора Бојана Марковића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УПОЗОРЕЊЕ: Грешка којом МЕД претварате у ОТРОВ - унос ове намирнице може бити штетан по ваше здравље