СКУПЉЕ КАРТЕ ИЛИ ПЕШИЦЕ: Бањалучки превозници у проблему због поскупљења горива, паркираће аутобусе

С. М.

25. 06. 2022. у 07:00

УКОЛИКО не дође до договора на релацији Град Бањалука - превозници, а који се односи на нове цене карата јер цена горива константно расте, превозници ће зауставити аутобусе од 1. јула и Бањалука ће бити без јавног превоза.

СКУПЉЕ КАРТЕ ИЛИ ПЕШИЦЕ: Бањалучки превозници у проблему због поскупљења горива, паркираће аутобусе

Фото Д. Поздеровић

Директор "Аутопревоза" Дејан Мијић је казао да је на састанку одржаном у петак са градоначелником Драшком Станивуковићем било наговештаја да би у понедељак могли добити решење.

- Ако не буде решења, ући ћемо у обуставу саобраћаја и смањења капацитета предузећа.

Ми смо све резерве потрошили на функционисање јавног превоза - казао је Мијић.

Градоначелник је након састанка са превозницима поручио да су ставови градске администрације јасни и да је Град максимална брана поскупљењима, али и да имају ограничен буџет.

- Без обзира на добру вољу коју имамо, не можемо надокнадити све. Скупљи су пројекти изградње водоводне мреже, путева, мостова, и то све морамо покрити. Тражили смо компромисно решење, превозници желе 40 до 50 одсто скупље карте, рекли смо да не може толико. Преполовићемо - тако што ће Град намирити пола од тога, а један део поскупљења да иде на терет радничких карата, јер то измирују послодавци док је такво решење неосетно за радника. Град би такође преузео терет поскупљења уместо пензионера, студената и средњошколаца - казао је градоначелник након састанка.

Овакав ценовник биће предложен на сединци Скупштине Града која је заказана за 29. јун.

До тада, неће се продавати карте у јавном превозу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)