РАДУЈУ И ДАРУЈУ: Недеља Црвеног крста у Зворнику

В.Митрић

17. 05. 2022. у 00:03

НЕДЕЉА Црвеног крста управо је окончана у Зворнику, а организовали су је председник и секретар Градске организације Црвеног крста града крај Дрине Дејан Галић и Дана Мићић, са овдашњом „армијом“ волонтера.

РАДУЈУ И ДАРУЈУ: Недеља Црвеног крста у Зворнику

Фото: В.М.

Једна од акција је посета Дечјем вртићу „Наша радост“, где су малишане обрадовали  и даровали им играчке, бојанке и слаткише. Клинцима и клинцезама приказан је образовни цртани филм „Помоћко“, а добили су и чланске карте Црвеног крста.

- У овој недељи нарочита пажња се посвећује најмлађима, јер они треба да наставе да следе и промовишу хуманост - каже Дана Мићић, прекаљени активиста и руководилац ЦК.

Малишани су представнике ЦК Зворник обрадовали честиткама које су сами израдили и поклоном који промовише Црвени крст и његов значај.

По традицији, већ, даровали су и беби пакетима у породилишту зворничке Болнице, као и прехрамбеним пакетима и новом гардеробом социјално угрожене људе и вишечлане породице.   

- Недељу Црвеног крста у Републици Српској обележили смо под слоганом „30 година стазама хуманости“, јер ове године славимо значајан јубилеј, а то су три деценије рада и постојања Црвеног крста Републике Српске - истиче Мићићева.

Поклоне за малишане у вртићу обезбедио је зворнички Црвени крст, а шест беби пакета за породиље и 30 пакета за вишечлане и социјално угрожене породице Црвени крст Републике Српске.

БОНУС ВИДЕО - ПАТРИЈАРХ У ПЉЕВЉИМА: Велики број Пљевљака дочекао његову светост патријаха српског Порфирија

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ БОРОВЕ ШУМЕ И ЧИСТОГ МОРА: Топла препорука за хотел Sealife Kemer Resort 5*