УБИО РОДИТЕЉЕ ДВОЈЕ ДЕЦЕ, ВОЗИО ПИЈАН, БЕЗ ДОЗВОЛЕ: Сарајлија осуђен на осам година затвора због изазивања саобраћајне несреће

М. РЕГОЈЕ

17. 05. 2022. у 06:34

У ОКРУЖНОМ суду у Источном Сарајеву у понедељак је донета првостепена пресуда Амиру Кујовићу из Сарајева.

УБИО РОДИТЕЉЕ ДВОЈЕ ДЕЦЕ, ВОЗИО ПИЈАН, БЕЗ ДОЗВОЛЕ: Сарајлија осуђен на осам година затвора због изазивања саобраћајне несреће

Фото: Ватрогасна јединица Источно Сарајево

Он се терети да је изазвао саобраћајну несрећу у којој је смртно страдао брачни пар Данијела и Дарио Хршум из Пала. Суд је донео одлуку да се Кујовић казни са осам година затвора у коју се урачунава период проведен у притвору, а забрањено му је и управљање моторним возилом у трајању од две године, у шта се не рачуна време које, буде ли и правоснажно осуђен на затвор, проведе иза решетака.

Према оптужници, Амир Кујовић из Сарајева, возећи у алкохолисаном стању и недозвољеном брзином, прешао је у супротну траку и ударио у "ауди" у којем су били супружници Хршум.

- На делу пута где је брзина ограничена на 60 километара на сат, возио је брзином од 75, иако је безбедна брзина била до 49 километара на сат - наводи се у оптужници.

Оптужени није присуствовао изрицању пресуде, а породице истичу да је, још једном, показао да не саосећа са њиховим болом, и да га трагедија коју је изазвао уопште не дотиче.

ВОЗИО ПИЈАН И БЕЗ ВОЗАЧКЕ

ДАРИО и Данијела Хршум погинули су 11. августа 2020. на магистралном путу Пале - Љубогошта када је на њих великом брзином налетео "мерцедес" којим је управљао Амир Кујовић, за којег је утврђено да није имао возачку дозволу и да је био под дејством алкохола.

Милош Драговић, отац покојне Данијеле, истиче да следи жалба на ову пресуду.

- Нисмо задовољни пресудом. Максимална казна је 12 година. Они су му навели неке олакшавајуће околности, иако их он није имао - рекао је Драговић.

Фото М. Регоје

Иза Дарија и Данијеле су остала два малолетна сина која су данашњу пресуду чекали испред зграде Окружног суда у Источном Сарајеву у присуству другара из разреда.

Старији син Данило се на завршној речи суду обратио писмом у којем је навео да су 11. августа 2020. њихова детињства прекинута, и да је у њиховим животима нестало игре, смеха и онога што им највише недостаје, а то су родитељска љубав и пажња. Подсећамо, судија на изрицању завршних речи није дозволила да се писмо дечака прочита.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОДУШЕВЉЕНА: Венус послала поруку Нолетовим клинцима (ФОТО)