У ЧАСТ ПАЛИХ БОРАЦА: У Бијељини обележене три деценије од оснивања Војске РС

В. Митрић

03. 05. 2022. у 06:08

ПАРАСТОСОМ и полагањем венаца на споменик погинулим борцима, свечаним дефилеом припадника 3. пешадијског Република Српска пука, у Бијељини је обeлежено 30 година од оснивања Војске Српске.

У ЧАСТ ПАЛИХ БОРАЦА: У Бијељини обележене три деценије од оснивања Војске РС

Дефиле застава јединица Војске РС, Фото В. Митрић

Градоначелник Љубиша Петровић истакао је да је Бијељини припала част да заједно са 3. пешадијским Република Српска пуком организује свечани дефиле застава јединица ВРС и на тај начин још једном ода почаст погинулим борцима.

- Ово је прилика да укажемо на високу цену плаћену за слободу Републике Српске, која је у миру створена, а у крвавом рату одбрањена. Зато је обавеза и дужност свих нивоа власти у РС да се и системским и појединачним решењима боре за бољи положај сваког детета погинулог борца и његовог члана породице, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида

- упозорио је Петровић.

Заменик команданта 3. пешадијског РС пука пуковник Дарко Бијелић подсетио је да тај пук баштини традицију Војске РС и српског народа.

- Поносно смо носили заставе ратних и славних јединица Војске Српске. Овај јубилеј обележићемо и у осталим градовима РС, а 12. маја је централна свечаност Дана Војске у Бањалуци - најавио је Бијелић.

ЗАСТАВЕ

ПРЕДСЕДНИК Борачке организације Бијељина Миодраг Стевановић истакао је да је са подручја Семберије у Одбрамбено-отаџбинском рату погинуло око 1.050 бораца.

- Овде смо да се поклонимо ратним заставама јединица Војске РС под којима су наши борци водили тешке битке у рату - поручио је Стевановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ШТА КАЖЕ ЗАКОН: Сме ли се возити у папучама и штиклама - међу возачима постоји велика заблуда везана за ову тему