ПРОПАЛИ ПРЕГОВОРИ У САРАЈЕВУ: Додик се одмах огласио

Novosti online

20. 03. 2022. у 21:50

ПРЕДСЕДНИК СНСД-а Милорад Додик истакао је да неуспех преговора о измени Изборног закона у БиХ, који су вођени између муслиманских и хрватских партија, недвисмислено је показао где лежи проблем у БиХ и да се тај проблем не зове Република Српска или Милорад Додик.

ПРОПАЛИ ПРЕГОВОРИ У САРАЈЕВУ: Додик се одмах огласио

Фото: В. Трипић

- Оваквом исходу преговора може да се радује само Жељко Комшић, наивно верујући да његов концепт изборне преваре има будућност - рекао је Додик упитан да прокоментарише неуспех преговора лидера странака из Федерације БиХ о изменама изборног законодавства у БиХ, који су четири дана вођени у згради Делагације ЕУ у Сарајеву, уз посредство представника међународне заједнице.

Лидер СНСД-а је нагласио да су преговори о изменама Изборног закона вођени посредством представника бриселске и америчке администрације што није било довољно да се заврше успехом.

- То је, такође, важна порука домаћим политичким актерима, али и међународним посредницима да је једини прави договор у БиХ онај који се постигне самостално од оних који имају изборни легитимитет. Питање је како би и ови преговори завршили да једна страна, мислим на муслиманску, и мислим конкретно на Бакира Изетбеговића, није упорно рачунала управо на спољашње актере - истакао је Додик.

Он је указао да ће се непостизањем договора о измени Изборног закона у БиХ наставити период политичке нестабилности јер један од три конститутивна народа, у овом случају хрватски, није задовољан својом позицијом и осећа се понижено.

- А проблем једног народа, што сам говорио и раније, проблем је сва три - поручио је председник СНСД-а Милорад Додик.

(СРНА)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВАКАВ ХОТЕЛ СВИ САЊАМО: Склад са природом преточен у најфинији луксуз