НОВИ КРЕДИТ ИЛИ СТЕЧАЈ! Никад теже стање у бијељинском "Водоводу и канализацији"

В. Митрић

04. 03. 2022. у 07:35

ЈЕДИНИ начин да бијељински "Водовод и канализација" не оде у стечај, суграђани да не остану без снабдевања водом, а радници да не оду на улицу је сазивање хитне седнице Скупштине града Бијељина, на којој би била одобрена гаранција за кредитно задужење, порука је руководства тог предузећа и градоначелника Љубише Петровића.

НОВИ КРЕДИТ ИЛИ СТЕЧАЈ! Никад теже стање у бијељинском Водоводу и канализацији

Петровић и Танацковић, Фото. В. Митрић

Како истичу, желе да то предузеће врати дугове и да поново постане конкурентно и да се пријављује на тендере.

- Синхронизована блокада рачуна "Водовода" од Пореске управе и неусвајање одлуке о гаранцијама за кредитно задужење јасно говоре да је реч о политичком притиску, иако у граду има пореских дужника са већим дугом од "Водовода" - каже Петровић.

Објашњавајући стање у "Водоводу", директор Драгиша Танацковић каже да су највећи проблем наслеђене обавезе, односно, дуговања која су се акумулирала годинама уназад.

- Дуг Пореској управи је 1,5 милиона КМ, "Електропривреди" милион КМ, "Водама Српске" око 500.000 КМ... Зато је предложено да се те обавезе измире подизањем кредита, али на седници града тај предлог није усвојен - истиче Танацковић.

Укупан износ на који је Пореска управа блокирала рачун "Водовода" у фебруару 2022. је за око 200.000 КМ виши од прихода који је остварен у истом месецу, због чега нису исплаћене јануарске плате радницима.

В. д. техничког директора у "Водоводу", Нинослав Спасојевић, упозорава да су залихе дезинфекционих средстава за пијаћу воду обезбеђене само до 25. марта.

- Уколико се до тог дана не обезбеде паре за набавку, на пример, гасног хлора, нећемо гарантовати испоруку воде у складу са законом и одговорајућим правилницима - истакао је Спасојевић.

ГУБИТАК 1,6 МИЛИОНА КМ

НАДЗОРНИ одбор Акционарског друштва "Водовод и канализација" у Бијељини усвојио је финансијски извештај у коме се наводи да је губитак тог предузећа 1,6 милиона КМ, саопштили су представници овог предузећа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПЕВАЧИЦА ГРАНДА ПОНОВО ПРЕТУЧЕНА: Лице ми је унакажено, све кости ме боле, носим руску крагну