ДОДИК ОДГОВОРИО КОМШИЋУ: Хипотезе о распаду БиХ узимају "здраво за готово"

Срна

29. 01. 2022. у 14:39

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да Република Српска има свој положај и уставна овлаштења, а да се раније изнесене хипотезе о распаду БиХ у неким политичким круговима узимају "здраво за готово".

ДОДИК ОДГОВОРИО КОМШИЋУ: Хипотезе о распаду БиХ узимају здраво за готово

Фото: В. Трипић

Додик је на јучерашњу изјаву председавајућег Председништва БиХ Жељка Комшића "да скретање политичког фокуса на разговоре о Изборном закону у Неуму показује да то није ништа друго него покривач за Додикове сепаратистичке активности" одговорио да је смешно да се та врста приче поставља на тај начин.

- Разумем политичку борбу која иде за тим да нам се припише оно што не стоји. Неке хипотетичке раније тврдње које смо истицали да, ако БиХ не реши свој проблем, не преостаје ништа друго него да се распадне, а ми преферирамо миран разлаз, они узимају здраво за готово – рекао је Додик новинарима у Прњавору.

Додик је истакао да српски званичници упорно говоре и намећу као одговорну политику да желе уставни поредак у БиХ који подразумева да Република Српска има своја овлашћења предвиђена Уставом, а везана су за правосуђе, финансије, војску и све остало.

- Ми смо димензионирали наше активности тако што смо донели закључке, повукли нашу сагласност за Оружане снаге, индиректне порезе, судски и тужилачки савет, једноставно понашамо се одговорно, по Уставу – рекао је Додик.

БОНУС ВИДЕО: Инцков закон - крај Српске или распад Босне

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ДА ОДУШЕВИТЕ СВОЈЕ НАЈМЛАЂЕ: Нема бољег избора од овог хотела у Бодруму, а ништа мање се ни ви нећете одушевити