ЗАШТО БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ БЕЖИ ОД ДИЈАЛОГА? Додик открио о чему се ради! (ВИДЕО)

Novosti online

28. 01. 2022. у 18:48

ПРЕДСЕДНИК СНСД Милорад Додик је након састанка руководства и чланова Извршног комитета СНСД-а са председницима градских одбора ове стране рекао да и даље остају исти услови за повратак представника Српске у заједничке институције, а то је, између осталог, повлачење из правног промета одређених одредаба и аката које је наметнуо некадашњи високи представник Валентин Инцко.

ЗАШТО БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ БЕЖИ ОД ДИЈАЛОГА? Додик открио о чему се ради! (ВИДЕО)

Фото: Петар Милошевић

Додик је у том смислу рекао да Српска не може да прихвати да то буде основа за расправу у парламенту БиХ, због чега је Република предложила одређене акте ради враћања у заједничке институције, а то је закон који и затворски кажњава све злоупотребе ако се неки колективитет у БиХ назове геноцидним.

Он је рекао да подржава одржавање наредне посебне сједнице Народне скупштине Српске, као и људе који ће се на њој обратити, поштујући чињеницу да је БиХ састављена од три конститутивна народа.

– Поздрављамо опредељење Драгана Човића, лидера ХДЗ-а БиХ, да се обрати Скупштини и сматрамо да је Бакир Изетбеговић, лидер СДА, из својих калкулантских разлога одбио један такав дијалог – рекао је Додик.

Опширније читајте на vecernjenovosti.ba!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СРБИН НЕ МОЖЕ БИТИ КОМАНДИР!: Велико-бошњачка политика у Босанском Петровцу отежава животе нашим људима