ДОДИК ПОРУЧИО: Комшићево обраћање је у функцији збуњивања европске и светске јавности

Танјуг

26. 01. 2022. у 10:56

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да обраћање Жељка Комшића Парламентарној скупштини Савета Европе није усаглашено на Председништву БиХ и оно не одражава став БиХ, већ лични политички став човека који је, како је навео, узурпирао и место на којем се налази.

ДОДИК ПОРУЧИО: Комшићево обраћање је у функцији збуњивања европске и светске јавности

Фото Д. Поздеровић

Комшићево обраћање, истиче Додик, парламенту Савета Европе садржи низ неистина, паушалних оцена и нетачних квалификација, и у функцији је збуњивања европске и светске јавности.

- Сам Дејтонски споразум је рат у БиХ оквалификовао као трагичан сукоб, а Комшић је заборавио да помене да су све анексе споразума потписале и Република Српска и ФБиХ. Конститутивност народа, против које се Комшић константно залаже, део је Устава БиХ и тако ће остати све док се у БиХ не договоримо другачије - рекао је Додик у изјави за Срну.

Оценио је да овакви излети члана Председништва, којима је Комшић склон, додатно урушавају и Устав БиХ, али и поверење које је на минимуму у протеклих 26 година.

Комшић, који у Председништву БиХ заступа Хрвате, а изабран је гласовима Бошњака, у обраћању Парламентарној скупштини СЕ у уторак заложио се за једнакост сваког грађанина БиХ и измену политичког система земље, а говорио је и о измени Устава и Изборног закона БиХ.

БОНУС ВИДЕО - Модернизација и реконструкција железничког саобраћаја настављају се убрзаним темпом и у овој години

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МИЛИОНИ КМ У БОЛНИЦЕ: Здравствени сектор Републике Српске једно велико градилиште