КЕЛНЕРИ ПАЛИ ЗБОГ КОКАИНА: У Бањалуци потврђена оптужница против трговаца наркотицима из Градишке

О. МАТАВУЉ

25. 01. 2022. у 06:08

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци је потврдио оптужницу против Милана Грујића (38), Далибора Панића (38) и Душана Глишића (29) из Градишке, који су током акције "Келнер" ухапшени због трговине дрогом.

КЕЛНЕРИ ПАЛИ ЗБОГ КОКАИНА: У Бањалуци потврђена оптужница против трговаца наркотицима из Градишке

Фото ПУ у Градишки

Сва тројица се терете за неовлашћену производњу и промет наркотика, док је Грујић оптужен и за недозвољено држање полуаутоматског пиштоља "шкорпион".

У оптужници Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци се наводи да су се оптужени - од почетка 2020, до 26. новембра прошле године - неовлаштено бавили куповином и препродајом кокаина.

- Грујић је организовао мрежу посредника за извршење кривичног дела тако што је од Саше Рађевића набављао кокаин, најчешће око 10 грама за 500 евра. Дрогу је препродавао Панићу, у паковањима од по 10 до 20 грама, за износ од 600 до 1.200 евра - наводи се у оптужници.

Фото ПУ у Градишки

Додаје се и да је Панић дрогу вагао и препакивао у мање количине, те вршио даљу дистрибуцију корисницима у Градишци и пола грама је продавао за износ од 100 КМ. Глишић је дрогу такође набављао од Грујића, и то количине од два до три грама, за износ од 200 до 600 КМ.

- После тога је вршио даљу дистрибуцију корисницима по мало већим ценама. И од Панића је повремено узимао мање количине које је стављао у промет, да би потом делили новац - додаје се у оптужници.

Акција "Келнер" је, подсетимо, спроведена крајем новембра прошле године у Градишци, а назив је добила по двојици осумњичених који су радили као конобари у локалним кафићима, док је првооптужени Грујић радио на једној бензинској пумпи.

СЛОБОДА

УЗ оптужницу, ОЈТ у Бањалуци је тражило да се оптуженима продужи притвор у којем су се налазили од краја новембра 2021. Међутим, Окружни суд је тај предлог одбио као неоснован и оптужени су пуштени на слободу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У РАСКОШНОМ ЗЕЛЕНИЛУ ИЛИ НА БЕЛОМ ПЕСКУ: Ако изаберете хотел Лујо, не морате да бирате, ту су и плажа са белим песком и прелепа шума