САЧЕКУША НА ПРАГУ ВОЂЕ НАВИЈАЧА: Кенин Лукач изрешетан у сарајевском насељу Пофалићи, полиција трага за Асмиром Муртовићем и двема особама

О. МАТАВУЉ

22. 01. 2022. у 07:13

КЕНИН Лукач (28) из Сарајева убијен је у сачекуши у сарајевском насељу Пофалићи, а због сумње да се могу довести у везу са овим злочином, полиција трага за Асмиром Муртовићем (35) и двема непознатим особама.

САЧЕКУША НА ПРАГУ ВОЂЕ НАВИЈАЧА: Кенин Лукач изрешетан у сарајевском насељу Пофалићи, полиција трага за Асмиром Муртовићем и двема особама

УВИЂАЈ На месту злочина, Фото Аваз

Злочин се догодио у четвртак у Улици Руђера Бошковића након што је Лукач наводно изашао из куће Мехмеда Рамића, једног од вођа навијача ФК Жељезничар који је ликвидиран 12. децембра прошле године. Лукач и Рамић су били веома блиски пријатељи.

Први резултати истраге указују да су нападачи Лукача чекали у аутомобилу "голф 6", и када је изашао из Рамићеве куће према њему су испалили више хитаца из ватреног оружја и на месту га убили.

Из МУП Кантона Сарајево је саопштено да им је злочин пријављен у 16.50. По доласку, патрола је на улици затекла мртвог Лукача.

- Обављен је увиђај у присуству дежурног тужиоца и судског вештака медицинске струке.

Оперативним радом истражиоци су дошли до сазнања да се у везу са извршењем убиства могу довести две непознате особа и А. М., за којим је расписана потрага - саопштио је МУП Кантона Сарајево.

Фото Аваз

До закључења данашњег издања "Новости" осумњичени нису пронађени, а трагало се и за "голфом" којим су наводно побегли с места злочина.

- У току је рад на расветљавању и документовању свих околности тог кривичног дела и идентификацији и проналажењу извршилаца - наводе у МУП КС.

Сарајевски медији пишу да је Лукач на дан убиства имао вербални сукоб са Асмиром Муртовићем, за којим се трага. Наводно су се расправљали у вези са Рамићевим убиством. Иначе, Муртовић је рођени брат Адела Кабаша (раније се презивао Муртовић), званог Даста, једног од осумњичених за убисто Рамића. После тог злочина Кабаш је побегао у Црну Гору и за њим је расписана Интерполова потерница. Осим њега, за учешће у убиству Рамића осумњичен је још и Амел Јашаревић Шаја, који је у притвору, као и Едвин Имамовић и Игор Зуко.

Кенин Лукач, Фото Фејсбук

Готово сви учесници ових обрачуна имају криминалне досијее, а у полицији сумњају да је у позадини сукоба и обрачуна трговина наркотицима. Током истраге Рамићевог убиства претресен је стан који је користио осумњичени Јашаревић и у њему је откривено и одузето 10 килограма спида, око пет килограма марихуане, аутоматске пушке, пиштољи, зоље, експлозив, бомбе.

ОСУМЊИЧЕН ЗА ПЉАЧКЕ

АСМИР Муртовић, за којим се трага, 2019. године је ухапшен заједно с више особа због сумње да су маскирани и под претњом оружјем опљачкали више продавница и пословних објеката у Сарајеву. На терет су им стављена разбојништва, тешке крађе, недозвољено поседовање оружја, те омогућавање уживања дроге.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РОМАНТИКА НА НЕШТО МОДЕРНИЈИ НАЧИН: Хотел намењен само старијима од 16 година који знају добро да се забаве