ДОДИК СПРЕМА ОДБРАНУ УЗ 100 АДВОКАТА: У Тужилаштву БиХ настављена саслушања због усвајања декларације о преносу надлежности

С. МИШЉЕНОВИЋ

19. 01. 2022. у 08:12

НАСТАВЉЕНО је саслушање званичника Републике Српске у Тужилаштву БиХ, због наводног напада на уставни поредак Босне и Херцеговине јер је Народна скупштина РС, крајем прошле године, усвојила закључке и Декларацију о враћању надлежности.

ДОДИК СПРЕМА ОДБРАНУ УЗ 100 АДВОКАТА: У Тужилаштву БиХ настављена саслушања због усвајања декларације о преносу надлежности

Фото Новости

Последњи функционери који су били у Тужилаштву БиХ су министарка финансија РС Зора Видовић, потпредседник НС РС Милан Петковић и посланик Маринко Драгишић. Врх Републике Српске - који чине Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ, Радован Вишковић премијер РС и Жељка Цвијановић, председница РС - још није добио позиве за саслушање.

- Оптужити мене и руководство Српске за рушење уставног поретка је одлична прилика.

Драге воље у томе учествујем и молим Бога да они не одустану, јер ће онда добити аргументацију. Отићи ћу тамо са 100 адвоката, па ћемо завршити. И ако ме осуде, ићи ћемо даље, до Уставног и Европског суда. Јесу ли спремни да иду у то, ја јесам - поручио је Милорад Додик.

Каже, као изабраног функционера РС, једино што га занима је - Република Српска.

- Могао би да водим комотнији живот и да нешто учиним, па да ме славодобитно дочекују у Вашингтону и на другим местима. Пробао сам и то, али се испоставило да је све лицемерје.

Фото В. Трипић

Све што сада радим је за тренутни и дугорочни интерес мог народа. Изабран сам да се борим управо за ту позицију, а они који су хтели да девастирају Републику Српску су нервозни и спремни да то учине на брз и ефикасан начин, по систему: "Да се Америка мора вратити овде, да заврши недовршени посао". Ја то не смем да дозволим и верујем да ће народ разумети - наглашава Додик, уверен да ако се сада попусти више неће бити прилике да се одупре и било шта уради.

Подсетимо, Народна скупштина РС је 10. децембра - на посебној седници о враћању пренесених надлежности - усвојила Декларацију о уставним принципима и четири информације са закључцима. Тужилаштво БиХ је потом формирало предмет против више особа због, како су навели, основане сумње да су починила кривично дело напада на уставни поредак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ДА ОДУШЕВИТЕ СВОЈЕ НАЈМЛАЂЕ: Нема бољег избора од овог хотела у Бодруму, а ништа мање се ни ви нећете одушевити