АМЕРИКАНЦИ НЕСТРПЉИВИ ЈЕР ИСТИНА ИЗЛАЗИ НА ВИДЕЛО Обрад Кесић о политици САД према РС: Желе да укину Дејтон, сматрају га привременим

Танјуг

18. 01. 2022. у 09:58

ПРЕДСТАВНИЦИ САД и неки чланови Конгреса настављају да подржавају оно што су подржавали у последњих 20 година, а то је да раскину Дејтонски споразум, јер га сматрају привременим, изјавио је Обрад Кесић, шеф Представништва Републике Српске у Вашингтону.

АМЕРИКАНЦИ НЕСТРПЉИВИ ЈЕР ИСТИНА ИЗЛАЗИ НА ВИДЕЛО Обрад Кесић о политици САД према РС: Желе да укину Дејтон, сматрају га привременим

Фото приватна архива

Кесић је за Јутарњи програм РТРС-а рекао да на тај начин подржавају бошњачку политику, на штету преостала два конститутивна народа.

- Представници пробосанских странака не желе да разговарају са Хрватима око изборног процеса, као ни са Србима око повратка надлежности ентитетима - навео је Кесић.

Он каже да није само Балкан у питању, где видимо директно мешање у унутрашње ствари суверених држава.

- Светски поредак није више онакав какав је био пре 20 година. Видимо да и чланови ЕУ све више улазе у отворене сукобе, јер не могу више да прате политику САД, тј. политику конфронтације, сукоба и изазивања вештачких криза - навео је Кесић.

Американци су нестрпљиви јер је БиХ, каже он, поред Косова, резултат њиховог нелегалног војног улагања.

БОНУС ВИДЕО: 

ЗВОНЕ ЗВОНА НА ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Патријарх Порфирије стигао у Бањалуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЛОВЕНЦИМА НА ИМЕ ОДШТЕТЕ 90 МИЛИОНА: Афера Вијадукт око изградње две хидроелектране на Врбасу дрма Републику Српску