ПОЗНАТ ПРОГРАМ ПРОСЛАВЕ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: У недељу дефиле и концерти, а свечана академија у суботу

С. М.

04. 01. 2022. у 12:18

ПРОГРАМ прославе Дана Републике Српске трајаће три дана и званично почиње у суботу, 8. јануара, у десет часова у Бањалуци, када ће на гробљу Свети Пантелија бити положени венци на Споменик погинулим борцима Војске Републике Српске.

ПОЗНАТ ПРОГРАМ ПРОСЛАВЕ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: У недељу дефиле и концерти, а свечана академија у суботу

Фото ДПоздеровић

Према Програму прославе, кога је данас објавио Кабинет председника Републике Српске, потом ће у 11 часова бити положени венци на Тргу палих бораца НОР, на платоу испред хотела „Босна”.

У 12 часова је полагање венаца на Спомен костурници на Градском гробљу, а том приликом биће положено цвеће и на гробници дванаест бањалучких беба, такође на Градском гробљу

У Сокоцу, 8. јануара 2022. године у 10 часова, делегација Републике Српске положиће венац на српском војничком спомен–гробљу Мали Зејтинлик. У Модричи, 8. јануара у 12 часова, делегација Републике Српске положиће венац на спомен-обележје бившег председника Републике Српске др Милана Јелића.

У Бањалуци, 8. јануара у 12 часова, делегација Кабинета председника Републике положиће цвеће на Споменик бањалучким бебама на Тргу српских јунака на платоу испред Музеја савремене уметности РС.

У 15 часова у Културном центру Бански двор биће додела одликовања заслужним институцијама и појединцима, а у 18 часова, у Спортској дворани „Борик“ у Бањалуци, биће одржана свечана академија поводом Дана Републике Српске и тиме се завршавају догађаји за 8. јануар.

У недеља, 9. јануар, у подне у Бањалуци је свечани дефиле, а у 19 часова нас очекује велики ватромет уз концерт Полицијског оркестра МУП Републике Српске, на платоу испред Палате Републике у Бањалуци.

За 19 часова и 30 минута у Источном Сарајеву почеће велики концерт на којем ће учествовати Лексингтон бенд, Ван Гог и Дејан Петровић.

Трећег дана обележавања, у понедељак, Дан Републике Српске биће обележен у 11 часова и 30 минута у Брчко Дистрикту БиХ, полагањем венаца на Споменик српским браниоцима Брчког. У 12 часова и 15 минута планирана је свечана академија.

- Изложбом „Вјечити Дучић“, у сарадњи са Музејом Херцеговине и Народном библиотеком из Требиња, Галерија АНУРС обележава Дан Републике и започиње своје излагачке активности за 2022. годину. Отварање изложбе је предвиђено 20. децембра 2021. године – саопштено је из Кабинета председника Републике Српске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

СТАРА НАРОДНА ВЕРОВАЊА: Ево зашто не треба убијати змије