ШМИТ ПРЕТИ ДОДИКУ: Мора да води дијалог

Танјуг

15. 12. 2021. у 10:08

ВИСОКИ представник у БиХ Кристијан Шмит, којег Република Српска не признаје јер није именован у Савету безбедности УН, изјавио је да сматра да српски члан Председништва БиХ Милорад Додик мора да води дијалог.

ШМИТ ПРЕТИ ДОДИКУ: Мора да води дијалог

Фото АП

- Сигурно ће добити и одговарајуће напомене, инструкције да то уради - рекао је Шмит и поново запретио одређеним мерама које, како је поновио, има спремне у фиоци.

Жели, каже, да се до одређених решења дође дијалогом.

Шмит је у интервјуу за сарајевску Федералну ТВ рекао да он не жели да прави притисак на било који начин, али га, каже, ни не искључује.

- Ја само могу да још једном апелујем да они који су на одговарајућим позицијама кажу хајде да направимо неко рационално размишљање - навео је Шмит.

Мишљења је да има много разумних гласова из Републике Српске.

- Свако зна да је овај тренутак такав и да распад државе, дисолуција како неки кажу, као резултат би имала промене у целом региону. И то би било не само питање овдашње економије, него и других економских ствари које би се тиме довеле у опасност и због тога мислим да о оваквим стварима треба разговарати, да то треба и грађанима објаснити, не политичарима, они то знају - рекао је Шмит и додао:

- Политичари треба да знају да се одлуке доносе у корист грађана, а не у њихову властиту корист. Дакле, ако би се тако нешто десило, морало би да се спречи.

Он је рекао да с обзиром на то да је Додик “запретио” контрамерама Републике Српске према Америци, али и Немачкој и коментарисао је на шта би се оне могле односити.

- Не знам какве санкције себи господин Додик може замислити када је реч о Немачкој. Можда неће више хтети да купује киселу воду из Немачке - иронично је закључио високи представник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (3)

ИБРИНА ХЕЛЕНА Лепа плавуша деценију старија од њега - није типична жена фудбалера: Видела сам златан сат и велики нос (ФОТО)