СПОРНО ПЛАЋАЊЕ ДУГА ЛЕОТАРА! Вукановић саслушан у требињској полицији по тужби против градоначелника

Д. ЦУРАЋ

11. 12. 2021. у 06:08

НАРОДНИ посланик из Требиња Небојша Вукановић саслушан је у требињској полицији по тужби коју је поднео против градоначелника Требиња Мирка Ћурића и директора Електропривреде Луке Петровића 15. јула ова године, а у којој тврди да је Ћурић незаконито платио дуговање Фудбалског клуба Леотар приватној фирми од скоро пола милиона марака.

СПОРНО ПЛАЋАЊЕ ДУГА ЛЕОТАРА! Вукановић саслушан у требињској полицији по тужби против градоначелника

Фото Архива

- Протести опозиције пред Палатом правде у Требињу од пре скоро месец дана уродили су плодом и коначно сам позван да се изјасним по тужби коју сам поднео. Отворена је истрага против Мирка Ћурића и Луке Петровића због злоупотребе положаја јер не постоји никакав основ да се новцем из буџета плаћају дугови ФК Леотара из ранијег периода - истакао је Вукановић.

Он је навео да је у овом случају генерални директор Електропривреде утицао на градоначелника.

На другој страни, градоначелник Требиња Мирко Ћурић тврди да је новац на рачун Фудбалског клуба Леотар пребачен на законит начин, а да су тумачења и унапред написане пресуде народног посланика Небојше Вукановића још један начин да на себе скрене пажњу.

- Као градоначелник имам овлашћења да пребацим средства из градског буџета са конта једног на конто другог одељења у износу до пет одсто. То сам и учинио. С тим да у овом случају ниједан спортски колектив није добио мање новца. Да смо се тада одлучили да идемо на ребаланс требало би нам месец дана, а за решавање тог проблема било је на располагању тек петнаестак дана - рекао је Ћурић, додавши да он није добио позив правосудних инстиутуција по пријави Вукановића.

Незадовољни правосуђем

ОПОЗИЦИЈА у Требињу мирно је протестовала 16. новембра у Требињу испред Палате правде и том приликом изнели су своје незадовољство радом правосудних институција по пријавама које су поднели.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)