УПЛИТАЊЕ СТРАНАЦА НЕ ПОМАЖЕ: Жељка Цвијановић - Потези Републике Српске нису антидејтонски

Танјуг

08. 12. 2021. у 23:58

ПОТЕЗИ Републике Српске нису антидејтонски и сецесионистички, нису усмерени ка отимању, већ враћању дејтонских надлежности, поручила је председница Жељка Цвијановић.

УПЛИТАЊЕ СТРАНАЦА НЕ ПОМАЖЕ: Жељка Цвијановић - Потези Републике Српске нису антидејтонски

ФОТО СРНА

У емисији РТРС она је оценила да се само унутрашњим разговором могу решити проблеми у БиХ и да уплитање странаца није од помоћи.

- Република Српска је политички и и финансијски стабилна. Институције раде свој посао, а за решење ситуације на нивоу БиХ, потребан је дијалог- сматра Цвијановић.

Она је изјавила да Република Српска нема претензије да било шта узима од БиХ, а да оно на чему инсистира јесу мир, сарадња и разговори. Цвијановић је додала да се будућност не може градити без унутрашњег дијалога, а да у БиХ доминирају страни посредници и да зато Српска инсистира на примени Устава и надлежностима које су јој одузимане.

- Овде нема дијалога зато што бошњачка политика сматра да шта год они ураде, иза себе имају странце који ће то урадити, они су на истој страни, они ће нешто поправити. Није тачно, петљали су се, централизовали су, наметали су. Јесмо ли задовољни, видите да нисмо и то смо баш незадовољни сви“, поручила предедница Републике Српске.

Она је рекла и да политичко деловање Републике Српске није усмерено ка урушавању територијалног интегритета, и да није антиуставно и антидејтонско.

- Потенцијалне санкције су бесмислене, а причама о сукобима безуспешно се привлачи пажња међународног фактора којем ова територија није приоритет - закључила је Цвијановић, наводи РТРС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)