ДОДИК ПОСЛАО ЈАСНУ ПОРУКУ: Инцков закон мора бити повучен!

Танјуг

08. 12. 2021. у 16:57

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас, после састанка са европским и америчким званичницима Марком Маковецом и Габријелом Ескобаром, да није донео посебан резултат, али да је био прилика да се разјасне нека питања.

ДОДИК ПОСЛАО ЈАСНУ ПОРУКУ: Инцков закон мора бити повучен!

Фото РТРС

Он је рекао да је оцењено да су свесни да постоји криза у БиХ, али да има оних који мисле да је кривица на међународним медијаторима.

Поновио је да представници Републике Српске неће учествовати у одлучивању на нивоу БиХ све док се не повуче спорни закон који је наметнуо бивши високии представник Валентин Инцко.

- Основно питање и даље остаје функционисање органа БиХ, те и даље стоји одлука Републике Српске да не учествује у раду док се не повуче срамна одлука - рекао је Додик на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да Веће за имплементацију мира у БиХ (ПИЦ) не служи ничему, јер став тог тела, без Русије, није обавезујући ни легитиман.

- Ко је овластио ту групу земаља да се баве тим питањима и издају коминике кад ту више нема Русије - рекао је Додик и додао да и ова дводневна седница ПИЦ служи само томе да се ''потврди лаж која се зове високи представник у БиХ'', рекао је Додик, пренела је РТРС.

Он је поновио да Република Српска не прихвата именовање Кристијана Шмита.

Додик је рекао да није одговорено на основу чега је високи представник у БиХ јер Савет безбедности УН није именовао ниједно лице, те да, да ако не постоји високи представник, онда не постоји ни ОХР.

Инцков закон

Додик је казао да одлука бившег високог представника Валентина Инцка у вези са квалификацијом догађаја у Сребреници мора да нестане из правног система и да начин на који ће се то догодити треба да изнађу они који су то и креирали.

Очекивао је казао је, од ПИЦ-а да данас у Сарајеву кажу да високи представник није могао и није требало то да уради и да се тиме омогући Републици Српској да се врати у институције.

Поновио је да сви из Републике Српске и даље стоје на позицији да је немогуће да било ко каже за српски народ и Републику Српску да су "геноцидни" и да то не може да опстане у правном простору.

Истичући да треба трагати за решењима, Додик је одбацио решење које се може чути у јавности, а према којем би истовремено у парламенту била повучена Инцкова одлука и усвојено неко ново решење.

Додик је додао да је српски народ слободарски и да се то не може ни на који начин променити, али да се супротним настојањима код Срба ствара уверење да се све против њега ради систематски.

Он је поновио да је "Инцков закон" неприхватљив и да не може бити део правног континуитета, ма како да се то реши.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... Стидећу се сина

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... "Стидећу се сина"

КРАЈЕМ осамдесетих, глумцу Небојши Бакочевићу предвиђали су велику каријеру. Талентом и изгледом освојио је љубитеље домаће кинематографије, али и срца припадница нежнијег пола.

28. 01. 2023. у 20:02

Коментари (5)

КАД ЈЕ СЛУЧАЈ ХИТАН: Три најчешће ГРЕШКЕ којим људи угрозе пацијента - доктор који ради у Хитној саветује