ЛИСИЦЕ ЗБОГ ТРГОВИНЕ АКЦИЈАМА: У акцији "Трик" СИПА чешља пословање фармацеутске компаније из Сарајева

О. МАТАВУЉ

07. 12. 2021. у 07:13

НЕДИМ Узуновић, директор фармацеутске компаније "Босналек" из Сарајева, приведен је у акцији "Трик" због сумње да је умешан у коруптивна кривична дела у вишемилионском износу.

ЛИСИЦЕ ЗБОГ ТРГОВИНЕ АКЦИЈАМА: У акцији Трик СИПА чешља пословање фармацеутске компаније из Сарајева

Компанија "Босналек", Фото Klix

Узуновића су, по налогу Тужилаштва БиХ, привели полицијски службеници СИПА. Осим њега акцијом је обухваћено још шест особа због сумње да се могу довести у везу са кривичним делима организовани криминал, злоупотреба положаја или овлашћења и прање новца. Према незваничним информацијама, акција се односи на незакониту трговину акцијама "Босналека".

- У акцији "Трик" СИПА је претресла стамбене објеката на четири локације, а претресени су и пословни објекти на пет локације у Сарајеву и Коњицу. Ухапшене су две особе које су спроведене на криминалистичку обраду, док је петоро позвано ради испитивања у својству осумњичених - рекла је портпарол СИПА, Јелена Миовичић.

Према њеним речима, претреси су извршени по наредби Суда БиХ, у сарадњи са Тужилаштвом БиХ, и МУП Кантона Сарајево и ХНК.

- Претреси су извршени с циљем проналаска предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку - истакла је Миовчићева.

Недим Узуновић, Фото "Јутјуб"

Портпарол Тужилаштва БиХ, Борис Грубешић, каже да се истрага односи на коруптивна кривична дела у предмету "Босналек".

- Активности се спроводе у оквиру опсежне истраге организованог криминала, прања новца, злупотребе положаја и финансијског криминала у оквиру које је евидентирана незаконита имовинска корист у вишемилионском износу - рекао је Грубешић.

ПОСЛУЈУ НА ТРИ КОНТИНЕНТА

КОМПАНИЈА "Босналек" саопштила је да стоји на располагањУ истражним органима БиХ, и уверавају грађане и пословне партнере да су предузели све како би се осигурао несметани рад компаније.

-  "Босналек" је највећи домаћи произвођач лекова и један од лидера у бранши који успешно послује на три континента, извози у више од 20 држава и запошљава више од 800 радника - наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)