УМРЛА ЗБОГ НЕСТРУЧНОГ ТРЕТМАНА! Исповест супруга породиље из Источног Сарајева, која је преминула од вируса корона

М. РЕГОЈЕ

07. 12. 2021. у 08:12

ДРАГАНА Карић, која се породила пре осам месеци у Болници "Србија" у Источном Сарајеву и родила здраво дете је, тврди њен супруг Миран, преминула услед нестручног и неадекватног медицинског третмана.

УМРЛА ЗБОГ НЕСТРУЧНОГ ТРЕТМАНА! Исповест супруга породиље из Источног Сарајева, која је преминула од вируса корона

Фото Архива

Драгана је у 35. недељи трудноће добила корону и тада почиње пакао за породицу Карић.

Миран Карић, у исповести за "Новости", истиче да Драгана није лечена на адекватан начин, и да су лекари направили пропусте, због којих су он и њихово двоје деце остали без супруге и мајке.

- На самом почетку, њој је гинеколог у Дому здравља у Источном Сарајеву, рекла да не долази без негативног налаза на ковид, што је поражавајуће. Враћате трудну жену, у тешком стању, да се сама сналази - истиче супруг преминуле Драгане.

Након што је легла у болницу, додаје Карић, лекар је није ни прегледао, него је медицинска сестра преко Вибера слала налаз плућа докторки, на основу којег јој је прописана терапија.

- Драгани је стање из дана у дан било све теже. У недељу је једва преживела ноћ, написала ми је у поруци да се гушила, а да јој нико није ушао у собу - прича Карић.

- Чекало се три дана да се ураде налази, који су тада већ били катастрофални.

Миран и Драгана Карић, Фото Приватна архива

Он додаје да је хтео да пребаци супругу у болницу у Сарајеву, али да из Болнице "Србија" нису то дозволили, рекавши да се Драгани мора хитно радити царски рез.

- Након царског реза, бебица је пребачена на педијатрију на Кошево, јер јој је 10 минута по рођењу срце стало, била је пуна шлајма и воде. Тамо су нам спасли дете, а све захваљујући др Тамари Ивановић - каже Карић.

Миран даље каже како је Драганино стање након царског било стабилно, и да је пребачена на ковид интензивно одељење.

- Међутим, након мање од 24 часа пребацују је на одељење у врло лошем стању, што, према речима свих доктора са којима сам разговарао, никако није смело да се деси. Речено ми је да је била јако узнемирена. Након сат времена враћају је на интензивну, са сатурацијом испод 60 - истиче Карић и додаје да је исто вече Драгана интубирана.

Миран додаје да је Драгана одмах требало да буде пребачена за Бањалуку, али да је на питање зашто није, добио одговор да нису ни звали КЦ "Бањалука" да питају, јер је то, како су навели, веома компликовано.

Фото Приватна архива

Седам дана након порођаја, Драгана губи битку за живот.

Тада почиње борба њеног супруга да сазна истину о томе шта се догодило да дође до смртног исхода. Већ је ангажовао адвоката и поднео кривичну пријаву против одговорних Републичком тужилаштву.

- Због своје деце се надам да ће правда бити задовољена - закључује Карић.

Позвали смо за коментар директора Болнице "Србија" Небојшу Шешлију, који је рекао да не жели да даје изјаве о том случају, и да ће правосудни органи урадити свој посао.

БОЛНИЦА БЕЗ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ЗА РАД

МИНИСТАР здравља РС Ален Шеранић је, након што је адвокат породице Карић затражио да се утврде све чињенице око овог случаја, предузео мере како би се утврдила истина, те је спроведен вандредни поступак о стручном надзору у Болници "Србија" и Дому здравља у Источном Сарајеву.

Кроз тај извештај се сазнало да болница нема неопходну документацију - да нема решење ресорног министарства у погледу кадра, простора и опреме за рад, као ни решење да испуњава прописане стандарде у процесу пружања здравствене заштите.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)