"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Предао се Петар Дукић, у акцији "Транспортер"заплењена 303 килограма марихуане

О.М.

03. 12. 2021. у 12:15

ПЕТАР Дукић звани Питер, осумњичени у предмету ”Транспортер”, који се доводи у везу са 303 килограма заплењене марихуане, предао се јутрос Тужилаштву БиХ у Сарајеву, потврђено је ”Новостима”.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Предао се Петар Дукић, у акцији Транспортерзаплењена 303 килограма марихуане

Одузета дрога, Фото МУП РС

Како сазнајемо, Дукић је у пратњи адвоката дошао у тужилаштво и предао се припадницима судске полиције. Током дана ће бити саслушан у својству осумњиченог, а очекује се да ће му бити предложен једномесечни притвор.

- Према оперативним подацима Дукић се минулих 15 дана скривао на подручју Федерације БиХ. За то време његови адвокати су у више наврата контактирали поступајућег тужиоца Дубравка Чампару како би договорили његову предају, што је јутрос коначно и реализовано - каже извор близак истрази.

У акцији ”Транспортер” заплењено је 303 килограма марихуане и 56 килограма кокаина, те ухапшено више особа због сумње да су се као организована криминална група бавили међународним кријумчарењем марихуане и кокаина. Као вођа групе означен је Бојан Цвијетић, некадашњи саветник у Министарству безбедности БиХ, код кога су у претресу пронађени поверљиви документи Обавештајно-безбедносне агенције (ОБА).

Њему је одређен притвор као и Александру Николићу, Саши Рађевићу, Ивану Јурићу и Драгану Кресојевићу. У међувремену на слободу је, уз мере забране, пуштен суспендовани инспектор МУП РС Младен Миловановић, док за четворо ухапшених притвор није ни затражен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)